İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçi Coşkun: Ermenistan konusundaki tavrımızda değişiklik yok

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, özel bir havayolu şirketinin Erivan-Van uçak seferlerini başlatılmasının Türkiye’nin Ermenistan konusundaki tavrını değiştirmeyeceğini söyledi. Büyükelçi Coşkun sözlerini şu şekilde tamamladı “Dünyada Dağlık Karabağ sorunu konusunda Azerbaycan’ı Türkiye kadar destekleyen, Ermenistan’la sınırını kapalı tutan ikinci bir ülke yok. Basının bu tür haberler kadar Türkiye’nin olumlu adımlarını da yazmasını, kamuoyunun yanıltılmamasını istiyorum. Endişeye mahal bırakacak küçücük bir neden bile yok. Türkiye’nin Karabağ sorunu ve Ermenistan konusundaki tavrında kesinlikle herhangi bir değişme yok.”şeklinde konuştu.

***
Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, özel bir havayolu şirketinin Erivan-Van uçak seferlerini başlatılmasının Türkiye’nin Ermenistan konusundaki tavrını değiştirmeyeceğini söyledi.
Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, özel bir havayolu şirketinin Erivan-Van uçak seferlerini başlatılmasının Türkiye’nin Ermenistan konusundaki tavrını değiştirmeyeceğini söyledi.
Büyükelçi Coşkun, başta Azerbaycan medyası olmak üzere herkesin Türkiye’nin Ermenistan’a karşı olan tavrını net bir şekilde bildiğini ifade etti. Coşkun ”Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Meclis Başkanı ve tüm devlet yetkilileri Ermenistan konusundaki görüşlerini açıkça ifade ediyorlar. Erivan’dan Türkiye’ye yapılan uçak seferleri ise özel şirketlerin yaptığı ticari bir girişimdir konuyu bu şekilde değerlendirmek gerekir”dedi
Büyükelçi, uçak seferleri başlatıldı diye basında Türkiye’nin Dağlık Karabağ sorunu konusundaki tutumunda değişikliğin olduğuna dair açıklamaların yer almasının yanlış olduğunu belirtti. Büyükelçi Coşkun sözlerini şu şekilde tamamladı “Dünyada Dağlık Karabağ sorunu konusunda Azerbaycan’ı Türkiye kadar destekleyen, Ermenistan’la sınırını kapalı tutan ikinci bir ülke yok. Basının bu tür haberler kadar Türkiye’nin olumlu adımlarını da yazmasını, kamuoyunun yanıltılmamasını istiyorum. Endişeye mahal bırakacak küçücük bir neden bile yok. Türkiye’nin Karabağ sorunu ve Ermenistan konusundaki tavrında kesinlikle herhangi bir değişme yok.”şeklinde konuştu.
CİHAN
Cihan
Kaynak : http://www.haber3.com/buyukelci-coskun-ermenistan-konusundaki-tavrimizda-degisiklik-yok-haberi-1842071h.htm#ixzz2Nd2MBjga
http://www.haber3.com/buyukelci-coskun-ermenistan-konusundaki-tavrimizda-degisiklik-yok-haberi-1842071h.htm

Yorumlar kapatıldı.