İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Papa’dan ilk mesaj

Papa Francis, Aziz Petrus Bazilikası’ndan Katolik dünyasına seslendi. XVI. Benedict’in istifasının ardından seçilen Papa I. Francis, Aziz Petrus Bazilikası’dan yaptığı ilk konuşmasında, ”tüm dünyaya sevgi ve kardeşlik yolunda ilerlemeli” dedi. Avrupa dışındaki bir ülkeden seçilen ilk papa olan I. Francis, Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 bin kişiye, ”Beni kutsaması için Tanrı’ya dua etmenizi istiyorum” diye seslendi. 2005’te seçilen XVI. Benedict’ten sonra en fazla oyu alan ikinci papa olan I. Francis, daha sonra başını eğerek, meydanda toplananlarla başını sessizce dua etti. Duanın sonunda, ”Papa, çok yaşa” tezahüratında bulunuldu.

Papa Francis, daha sonra iyi geceler dileyerek balkondan ayrıldı.
-İşe otobüsle giden papa-
Kürtaja, ötenaziye ve eşcinsel evliliğe karşı sert tavrıyla bilinen Papa I. Francis, Arjantin’de işine otobüsle gitmesiyle ve yemeklerini yapmasıyla da tanınıyor.
Kilise liderlerini ikiyüzlülükle suçlayan Papa I. Francis, geçen yıl Arjantinli rahiplere hitaben yaptığı bir konuşmada ”İsa Peygamber’in cüzamlılarla aynı suda yıkanıp hayat kadınlarıyla yemek yediğini ne çabuk unuttunuz. İsa, bizlere kardeşlerimizle kucaklaşmayı öğütlemişti” diyerek, eleştiride bulunmuştu. İsa bizlere, kardeşlerimizle kucaklaşmamızı öğütlemişti.
Papa I. Francis, daha önce basına mesafeli tutumu ve röportaj vermeyi kabul etmemesiyle de ünlü.
http://www.gercekgundem.com/?p=532542

Yorumlar kapatıldı.