İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hatay Valisi Lekesiz, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Sağ’ı Kabul Etti

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ve beraberindekileri makamında kabul etti… Anayasa sürecine de değinen Sağ, “Biz azınlık değiliz. Biz bu vatanın kopmaz bir parçasıyız. Bizim bu topraklarda mazimiz 5 bin yıla dayanıyor. Bizim tarih boyunca şeffaflığımız ortada. Roma, Bizans, Osmanlı dönemi olsun bir gün isyan ettiğimizi, baş kaldırdığımızı kimse söyleyemez. Müslüman Türk vatandaşının bu topraklarda hakkı olduğu kadar benim de hakkım var, ben de bu vatanda doğdum bu vatanda ölmek istiyorum. Fazlasını istemiyorum” diye konuştu. (Doğrusu sayın Patrik Vekilinin bu sözleri söyleyip söylemediğini bilmiyoruz. Ancak azınlık olmak neden vatanın kopmaz parçası ve vatandaş olmalarına,  engel olduğunu anlamak zor. Ana dilde eğitim, ana dilde yayın gibi azınlık haklarından yararlanmak isteyip azınlık olmak istememek garip bir çelişki. HYETERT)

***
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ve beraberindekileri makamında kabul etti.
Vali Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin yaşanılan toprakların herkesin yurdu olduğunu, sevinci, hüznü hep birlikte yaşayarak ülkeyi daha güçlü bir geleceğe birlikte taşıyacaklarını söyledi.
Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ise gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak barış sürecinin en iyi şekilde tamamlanmasını istediklerini ifade etti.
Anayasa sürecine de değinen Sağ, “Biz azınlık değiliz. Biz bu vatanın kopmaz bir parçasıyız. Bizim bu topraklarda mazimiz 5 bin yıla dayanıyor. Bizim tarih boyunca şeffaflığımız ortada. Roma, Bizans, Osmanlı dönemi olsun bir gün isyan ettiğimizi, başkaldırdığımızı kimse söyleyemez. Müslüman Türk vatandaşının bu topraklarda hakkı olduğu kadar benim de hakkım var, ben de bu vatanda doğdum bu vatanda ölmek istiyorum. Fazlasını istemiyorum” diye konuştu.
Ziyarette Lekesiz, misafirlerine ipekten yapılmış bir tablo hediye etti. Sağ’da Lekesiz’e gümüş bir vazo takdim etti.
Muhabir: Lale Köklü
Yayıncı: İsmihan Özgüven – HATAY
http://www.sondakika.com/haber/haber-hatay-valisi-lekesiz-turkiye-suryani-katolik-4420652/

Yorumlar kapatıldı.