İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı İddialarının Ders Olarak Okutulmasına Karşı Çıkın

Türk Amerikan Dernekleri Asemblesi,  Türk Amerikalıları Pennsylvania devlet okullarında sözde Ermeni soykırımı iddialarının okutulmasına karşı çıkmaya davet etti… 2013 Ocak ayında, bir grup Pennsylvania milletvekili, Yahudi Soykırımı, soykırım ve insan hakları ihlalleri öğretiminin sağlanması gayesiyle 1949 yılı Devlet Okulu Kanunu’nu (Public School Code of 1949) değiştirme amacındaki HB 176 sayılı bir kanun tasarısı sundu. HB 176’nın Pennsylvania devlet okullarında soykırımın öğretilmesine dair teklifi sözde Ermeni soykırımı iddialarını da içeriyor.

***
Tuesday, 12 March 2013 15:32
TurkishNY.com – Türk Amerikan Dernekleri Asemblesi (Assembly of Turkish American Associations – ATAA), Türk Amerikalıları Pennsylvania devlet okullarında sözde Ermeni soykırımı iddialarının okutulmasına karşı çıkmaya davet etti.
Bu doğrultuda yayınlanan duyuru şu şekilde;
Pennsylvania Devlet Okullarında Gerçek Dışı Soykırımın Okutulmasına Karşı Çıkın
Pennsylvania Yasama Meclisindeki SB 47 ve HB 176 Yasa Tasarılarının Değiştirilmesi Çağrısı
Sayın Pennsylvania’daki Pax Turcica Üyeleri,
2013 Ocak ayında, bir grup Pennsylvania milletvekili, Yahudi Soykırımı, soykırım ve insan hakları ihlalleri öğretiminin sağlanması gayesiyle 1949 yılı Devlet Okulu Kanunu’nu (Public School Code of 1949) değiştirme amacındaki HB 176 sayılı bir kanun tasarısı sundu.
HB 176’nın Pennsylvania devlet okullarında soykırımın öğretilmesine dair teklifi sözde Ermeni soykırımı iddialarını da içeriyor.
HB 176 ile aynı doğrultuda olan SB 47 sayılı bir tasarı da yine Ocak ayında Pennsylvania Senatosu’na sunuldu.
Her iki yasa tasarısı da hâlihazırda eyalet parlamentosundaki her meclisin eğitim komisyonlarına gönderildi.
ATAA Türk Amerikalıları, HB 176 ve SB 47’nin sadece 1948 tarihli Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi (Convention on Prevention and Punishment of Genocide) gereğince bir BM mahkemesinde davası görülmüş ve tanınmış insanlığa karşı işlenen suçları içermesi şeklinde değiştirilmesi için, Pax Turcica eylem kampanyasına katılmaya çağırıyor.
http://capwiz.com/paxturcica/issues/alert/?alertid=62492486 internet adresinden sadece bir dakikadan kısa bir sürede mesajınızı gönderebilirsiniz.
Not: Kampanya sadece Pennsylvania sakinleri içindir. Lütfen hedef listesindeki tüm milletvekillerini seçiniz ve devlet dairelerinden ya da medyadan gelen tüm yanıtları institute@paxturcica.org e-posta adresine yönlendiriniz.
http://www.turkishactionalert.com/news/3199-ermeni-soykrm-ddialarnn-ders-olarak-okutulmasna-kar-ckn-.html

Yorumlar kapatıldı.