İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Surp Kevok Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya Surp Kevok Ermeni Kilisesi ziyareti sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da eşlik etti.Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın, Ermeni Cemiyeti Patriği Aram Ateşyan tarafından karşılandı. Kısa bir konuşma yapan Ermeni Patriği Ateşyan, “Samatya Saldırganı”nın yakalanmasına da değinerek; Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın’a bugüne kadar konu üzerinde hassasiyetle durup, faili yakaladıkları için ve kendilerini ziyarete geldikleri için teşekkürleri iletti. 

Vali Mutlu, herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında “Biz Ermeni cemaatimizin fevkalade müsterih olmasını arzu ediyoruz. Rahat olun. En ufak bir tereddüdünüz ve kaygınız olmasın, bu semt, bu şehir, bu ülke sizin” diyerek, orada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Mutlu’nun ardından Emniyet Müdürü Çapkın da konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Faili çok zorlu çalışmaların ardından DNA testi sayesinde yakaladıklarını belirten Çapkın “Aylardır gece gündüz demeden, sokak kameralarından herkesi yakın takibe alarak faili yakalamayı başardık. Bu konuda emeği geçen herkese ve sabırla bize güvenen sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın toplantıda bulunan saldırıya uğrayan iki kadından durumları hakkında bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini sundular.
Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın görüşmelerin tamamlanmasının ardından Surp Kevok Ermeni Kilisesi içerisinde bulunan Ermeni Anaokulu’nu ziyaret ederek, çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirdiler. İlgiden memnun kalan çocuklar yaptıkları ödevleri neşeyle konuklara gösterdiler.
http://www.gercekgundem.com/?p=531652

Yorumlar kapatıldı.