İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryaniler de Gül’le gidecek

Cumhurbaşkanı Gül’ün İsveç gezisine Süryani Patrik Vekili Yusuf Çetin de katılacak. Çetin, Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir şey olduğunu belirtti. İsveç Kralı 16. Gustav’ın davetlisi olarak bu ülkeye gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e İstanbul, Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin’in de eşlik edeceği belirtildi.

AA’nın konu hakkındaki sorularını yanıtlayan Yusuf Çetin, 18 şubatta Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaret ettiklerini hatırlattıktan sonra şunları ifade etti: “10 martta sayın Cumhurbaşkanımız İsveç’e yapacağı resmî ziyarette beni de yanlarına almayı uygun gördüler. Ben ve cemaatim için onur, sevinç meselesi. Süryaniler için Cumhuriyet tarihinde bir ilk oluyor.”

AA  
150 bin Süryani
İsveç’te yaşayan 150 bin Süryani’nin mülkiyede, askeriyede, emniyette görev alabildiğini dile getiren Çetin, Türkiye’de gayrımüslimlerin hâlâ kamuda görev alamadığını, asker, polis olamadığını ifade etti. Çetin, “Din, dil, ırk ayırmaksızın kanun önünde herkes eşit.
http://www.taraf.com.tr/haber/suryaniler-de-gul-le-gidecek.htm

Yorumlar kapatıldı.