İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Aziz Kurban” ayini yapıldı.

Ermeni cemaatinin “Hac Yolculuğu” adını verdiği, Kayseri, İskenderun ve Hatay’ı kapsayan yolculuğun ilk durağı, Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi oldu. Ermeni Patrikhanesi’nden papaz Krikor Damadyan tarafından yönetilen ayine, İstanbul ve yurt dışından gelen Ermeniler katıldı. Ermeni Patrikhanesi Ekümenik ve Dinler Arası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan ise, ayinin ardından verdiği vaazda, İstanbul’da yaşamalarına rağmen Anadolu’daki kiliseleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ve her fırsatta ziyaret edeceklerini söyledi.

“Hac Yolculuğu” kapsamında Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ni ziyaret ederek “Aziz Kurban” ayini düzenlediklerini belirten Maşalyan, şunları söyledi:
“Kayseri, imanımızın beşiği ve biz Ermenilerin Hristiyanlaşması, Lusavoriç ile başlıyor. Düzenlediğimiz ayinle hem ibadetimizi yerine getiriyoruz hem de bizim için kutsal olan Surp Krikor Lusavoriç’i anıyoruz. Allah’a şükrediyoruz ki, bu kilise var. Kayseri, geçmişte Hristiyanlığın merkezi olmuş. Bu şehir bizim için çok büyük önem arz ediyor. Kayseri’den sonra İskenderun ve Hatay’a gidip, buradaki kiliseleri ziyaret ederek Hac yolcuğumuzu tamamlayacağız.”
Kilisede mum yakıp dua eden cemaate, kutsanmış ekmek dağıtıldı.
Muhabir: Musa Özyürek
Yayıncı: Mustafa Yıldız – KAYSERİ
http://www.haberler.com/ermeni-kilisesinde-ayin-4404566-haberi/

Yorumlar kapatıldı.