İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Savunma Bakanlığından kadınlara teşekkür

Bugün 6 Mart’ta  Ermenistan Savunma Bakanlığı yönetim kompleksinde Dünya Kadınlar Gününe yönelik bir tören etkinliği düzenlendi. Erkinlik 2 gün önce gerçekleştirilmesine karşın oldukça samimi bir ortam ve bayram havasında geçti… Savunma Bakanı Ohanyan kadınlara teşekkürünü ifade ederek ″Bu hem savaş hem de barış koşullarında Ermeni kadınlar tüm alanlarda aktif faaliyet göstermekteler. Sizi kutlamak ve derin teşekkürümü ifade etmek isterim″ dedi.

***
Bugün 6 Mart’ta  Ermenistan Savunma Bakanlığı yönetim kompleksinde Dünya Kadınlar Gününe yönelik bir tören etkinliği düzenlendi. Erkinlik 2 gün önce gerçekleştirilmesine karşın oldukça samimi bir ortam ve bayram havasında geçti.
Davetliler arasında bayan askerler, eski kadın muharipler, vatan için hayatını feda eden asker ve kurtuluş savaşçılarının anneleri ve dul eşleri vd. yer aldılar.
Etkinlikte sınır havalisinde yaşayan kadınlara ilişkin ″Bağlılık″ belgesel filminin gösterimi gerçekleştirildi. Film dünyaya ″savaş olmasın″ çağrısını işlemekte.
Filmin gösterimi sonrasında «Kadın Muharipler»  çatı kuruluşu bşk. Aida Serobyan, Dağlık Karabağ mücadelesinde 40’ı aşkın kadının şehit olduğunu hatırlatarak ″Biz barış taraftarıyız. Ancak zorunlu olması durumunda tekrar silaha sarılırız″ dedi.
Savunma Bakanı Ohanyan kadınlara teşekkürünü ifade ederek ″Bu hem savaş hem de barış koşullarında Ermeni kadınlar tüm alanlarda aktif faaliyet göstermekteler. Sizi kutlamak ve derin teşekkürümü ifade etmek isterim″ dedi.
Etkinliğin resmi bölümünün tamamlanması sonrasında takdirnameler, nişan ve kıymetli hediyelerin sunumu gerçekleştirildi. Katılımcılar Komutan Vazgen Sarkisyan’ın  annesi Greta Sarkisyan’a olan teveccühlerini alkışlarla ifade ettiler.
Etkinlik düzenlenen konser programıyla son buldu.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.