İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avustralya’da okullarda ‘soykırım’ tartışması

Avustralya’da Eğitim Kurulu 2014 yılından itibaren Holokost çalışmalarının 10. Sınıf öğrencileri için zorunlu ders olacağını duyurdu. Bu kararın ardından yeni müfredata, Osmanlı İmparatorluğu içindeki Ermeni, Rum ve Süryani gruplara yönelik “soykırım” yapıldığı iddialarının da dahil edilmesi için büyük bir kampanya başlatıldı. Avustralya’daki Rum, Ermeni ve Süryani dernekleri tarafından yapılan çağrılar ülkede bir tartışmanın da fitilini ateşledi.
***
Eğitim komisyonunun Holokost yanında Osmanlı döneminde azınlıklara da soykırım yapıldığı iddialarını okul müfredatına alma teklifi tepki çekti
Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Avustralya’da Eğitim Kurulu 2014 yılından itibaren Holokost çalışmalarının 10. Sınıf öğrencileri için zorunlu ders olacağını duyurdu. Bu kararın ardından yeni müfredata, Osmanlı İmparatorluğu içindeki Ermeni, Rum ve Süryani gruplara yönelik “soykırım” yapıldığı iddialarının da dahil edilmesi için büyük bir kampanya başlatıldı.
Avustralya’daki Rum, Ermeni ve Süryani dernekleri tarafından yapılan çağrılar ülkede bir tartışmanın da fitilini ateşledi.
Kampanya’ya karşı çıkan gruplar internette, üzerinde tarihsel tartışmanın sürdüğü iddiaların, Osmanlı tarihini bilmeyen Avustralyalı öğrencilere “soykırım” olarak anlatılmasının yanlış olacağını vurguluyor.
Rum, Ermeni ve Süryani çağrılarına karşı başlatılan kampanyada, Avustralya’da yüz binlerce yerlinin katledilmesinin “soykırım” dersine dahil edilmesinin daha uygun olacağı belirtiliyor.
http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=250507

Yorumlar kapatıldı.