İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk ve Somalili Amerikan Toplumu Ermeni İddialarına Karşı Seferber Oldu

World Without Genocide (Soykırımsız Dünya) adlı sivil toplum kuruluşu tarafından Minnesota Eyalet Kongresi’ne getirilen ve Nisan ayının “Soykırım Konusunda Farkındalığı Artırma ve Soykırımları Önleme” ayı ilan edilmesini teklif eden yasa tasarısı görüşmelerinde sözde Ermeni soykırımına atıfta bulunulması, eyaletteki Türk ve Türk dostu Amerikalıların tepkisine neden oldu. Minnesota Temsilciler Meclisi’nde görüşülen ve bir süre önce Eyalet Senatosu’na da getirilen SF 359 kodlu yasa için gerçekleştirilen görüşmelerde 1915 olaylarını yaşamış bir Ermeni’ye ait bir mektubun okunması ve sözde Ermeni soykırımına atıfta bulunulması Türk toplumunun tepkisine neden oldu… Türkiye ve Türkleri hedef alan iddialar karşısında Minneapolis’te yoğun olarak yaşayan Somalili Amerikan toplumu, Türk Amerikan toplumuna desteğini açıkladı.

  
World Without Genocide, web sitesi üzerinden yayınladığı mesajda yasa tasarısına destek çağrısı yaparken Srebrenitsa, Ruanda ve Kamboçya’daki soykırımlarla birlikte sözde Ermeni soykırımını da sayarken, Hocalı soykırımına hiçbir şekilde yer verilmemesi de Türk ve Azeri toplumu tarafından tepkiyle karşılandı.
TAAM’dan Temsilciler Meclisi ve Senato’ya Mektup
Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) üye derneklerinden Minnesota Türk Amerikan Derneği (TAAM), meseleye ilişkin olarak Eyalet Temsilciler Meclisi ve Eyalet Senatosu’na birer mektup gönderdi.
ATAA Eski Başkanı Günay Evinç ile temas kurarak hazırlanan mektubunda TAAM, soykırım teşkil edip etmediği tarihçiler tarafından tartışılan hadiselerin yasa tasarısında yer almaması gerektiğini vurgulayarak tasarı metnine soykırımın hukuki bir terim olduğu ve bir olayın soykırım olarak nitelenmesi için mahkeme kararı gerektiğinin de eklenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Somalili Amerikan Toplumu’ndan Destek
Türkiye ve Türkleri hedef alan iddialar karşısında Minneapolis’te yoğun olarak yaşayan Somalili Amerikan toplumu, Türk Amerikan toplumuna desteğini açıkladı. Türkiye’nin Somali’ye uzattığı yardım eli sonrasında Türk Amerikan toplumuyla yakın ilişkiler tesis eden Somalili Amerikalılar, Minnesota Eyalet Kongresi’nde Türk Amerikalıları yalnız bırakmadı.
http://www.turkishactionalert.com/news/3188-tuerk-ve-somalili-amerikan-toplumu-ermeni-ddialarna-kar-seferber-oldu.html

Yorumlar kapatıldı.