İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik’ten Samaras’a tavsiyeler!

Bartholomeos, Yunanistan’ın çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Zor zamanlarda sorumluluk almak gerekir ve böyle zamanlarda cesur olabilmek daha güçtür. Cesur ol ve mücadele et. Gordion düğümünü sen çözeceksin” dedi. Samaras, Patrik’in sözlerine Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ve sağlanan ortaklığın krizin çözümüne faydalı olacağını belirterek cevap verdi. Patrik’i çalışmalarından dolayı kutlayan Samaras, Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmelerde isminin fazlasıyla geçtiğine de değindi. (Eminiz, eş patrik seçimini engelleyenlerin iyi niyetlileri bu haberleri okuyunca pişmanlık duyup, utanıyorlardır. HYETERT) 
***

‘Zor zamanlarda sorumluluk almak gerekir’
VATAN DIŞ HABERLER
Patrik Bartholomes, kendisini ziyaret eden Samaras’a krize yönelik tavsiyelerde bulundu
Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Patrik Bartholomeos’un krize yönelik tavsiyelerini dinledi. Bartholomeos, Yunanistan’ın çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Zor zamanlarda sorumluluk almak gerekir ve böyle zamanlarda cesur olabilmek daha güçtür. Cesur ol ve mücadele et. Gordion düğümünü sen çözeceksin” dedi.
Samaras, Patrik’in sözlerine Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ve sağlanan ortaklığın krizin çözümüne faydalı olacağını belirterek cevap verdi. Patrik’i çalışmalarından dolayı kutlayan Samaras, Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmelerde isminin fazlasıyla geçtiğine de değindi.
Syriza tepkili
Yunanistan’da ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ise, Türk ve Yunan başbakanların görüşmesine tepki gösterdi. Syriza’nın açıklamasında, görüşmenin neoliberal çevre kapsamında gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada, “Özellikle 1982’de yapılan Deniz Hukuku Antlaşması barış ve istikrarın korunması için yegane temeldir” denildi.
http://haber.gazetevatan.com/patrikten-samarasa–tavsiyeler/519721/30/dunya

Yorumlar kapatıldı.