İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise ve havralara saldıracaklardı

Terör örgütü El Kaide’ye yönelik yapılan operasyonda yakalanan kişilerin Balat’ta kilise ve havralara saldırı hazırlığında olduğu belirlendi. Zanlıların evlerinde bomba yapımında kullanılan 20 kg kimyasal madde ve 10 kg çelik bilye bulundu.Tekirdağ ve İstanbul’da terör örgütü El Kaide’nin hücresine yönelik yapılan operasyon örgütün sansasyonel eylemini engelledi.

İstanbul Balat’ta kilise ve havralara saldırı hazırlığındaki örgüt üyeleri çökertildi. İstihbarat ve terör polisinin 1 yıl boyunca uyuyan El Kaide hücresini fark etmesiyle takip başladı.
Zanlıların bombalı saldırı için hedef belirleme çalışmasına başlamasının ardından operasyonun düğmesine basıldı. Tekirdağ’da 7, İstanbul’da da 5 kişi gözaltına alındı.
GÖRÜNTÜ İNDİRMİŞLER
Gözaltına alınan El Kaide üyelerinin internetten İstanbul Balat’taki bazı kilise ve havraların detaylı görüntülerini indirdiği belirlendi.
Sokak ve caddelerin hazırlanan harita yardımıyla tek tek belirlendiği görüldü. Özellikle İstanbul Kumburgaz ve Başakşehir’de gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılacak 20 kilogram kimyasal madde, 10 kilogram çelik bilye ve 5 tabanca ele geçirildi.
El Kaide üyelerinin Kumburgaz’daki evin çevresinde polis takibine karşı kameralar yerleştirdiği de belirlendi.
GLOBAL EYLEMCİ
Zanlıların emniyette susma hakkını kullandığı öğrenilirken yapılan çalışmalarda zanlılar arasındaki iki ismin El Kaide’nin global eylemcisi olduğu tespit edildi.
Azerbaycanlı iki ismin kısa süre önce Suriye’den İstanbul’a geldikleri anlaşıldı. İki Azeri’nin Interpol tarafından silah kaçakçılığı suçlamasıyla arandığı da ortaya çıktı.
Operasyon kayıtlara son anda engellenen ‘sansasyonel El Kaide eylemi” olarak geçti. Zanlıların Tekirdağ Emniyeti’ndeki sorguları sürüyor.
BİLAL ŞAHİN – BUGÜN GAZETESİ
UYARI: Bu haberi “BUGÜN GAZETESİ”ni kaynak göstermek şartıyla kullanabilirsiniz.
http://gundem.bugun.com.tr/kilise-ve-havralara-saldiracaklardi-haberi/224742/

Yorumlar kapatıldı.