İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız milletvekili, Azerbaycanlıların seviyesiz ve kabul edilemez tutumunu kınadı

Fransız milletvekili Azerbaycanlıların benzeri seviyesiz ve kabul edilemez tutumunu sert bir dille kınadı ve ″ne icracılarına, ne de siparişi verenlere şeref getirmiyor″ dedi. Fransız medyası Fransa Millet Meclisi «Ermenistan-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu» Bşk. Rene Ruke’nin 26 Şubat’ta Ermeni Davası Ofisi tarafından Fransa Parlamentosunda düzenlenen «Sumgait kırımlarından 25 yıl sonra: Dağlık Karabağ halkının gelecek perspektifleri»  başlıklı konferans vesilesiyle yaptığı basın duyurusunu yayımladı.

Duyuruda şunlar ifade edilmekte:
«Birçok Fransız parlamenterin de katıldığı konferans çok iyi koşullarda gerçti. 26-28 Şubat 1988’de Sumgait’te gerçekleştirilen olayalara ilişkin belgesel bir film gösterildi. Daha sonra ben, Fransa Ermeni Kuruluşları Koordinasyon Konseyi Eşbaşkanı Murad Papazyan, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Fransa Daimi Temsilcisi yanısıra Ermenistan’ın Paris Büyükelçisi Vigen Chitechyan konuşmalar yaptılar.
Konferans sonunda organizatörler kırımlarda hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını rica ettiler, iki kişi Ermeni karşıtı ifadelerle bu anı bozdular. Benzeri serserice tutum, daha sonra ortalığı karıştıranlarca konferansı organize edenlerden birine karşı gösterilen fiziki tehdit  sonucunda tansiyon yükseldi ve arbede meydana geldi.
Bu iki kişinin gerçek amacının ne olduğuna ilişkin kafada soru işaretleri meydana gelmesi normaldir, bunlar Sumgait’te 25 yıl önceki trajedinin anısına saygı gösterme amacıyla değil, konferans katılımcılarını provakasyon içine çekme, yersiz ve uygunsuz faşist tahriklerde bulunmak amacıyla orada bulunmaktaydılar.
Benzeri seviyesiz ve kabul edilemez tutumu en sert şekilde kınıyorum. Bu ne icracılarına, ne de siparişi verenlere şeref getirmiyor.
Ben Dağlık Karabağ’a ilişkin daima barış ve diyalog mevzisinden konuştum ve benzeri acı olaylar bu konferansın güttüğü esas amacı saptırmamalı, bu Karabağ halkını tatmin eden gelecek perspektifleri vermektir.»
News from Armenia – NEWS.am
– See more at: http://news.am/tur/news/142601.html#sthash.AYyeZCop.dpuf
http://news.am/tur/news/142601.html

Yorumlar kapatıldı.