İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Vakfı Arazisi Komisyonsuz Meclis’te

Şişli Belediye Başkanlığı’nın, Şişli’nin en can alıcı yerindeki Ermeni Vakfına ait olan İnci Sineması’nın oluğu alanın plan tadili için alelacele komisyona dahi getirmeden meclise sunmasına CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. (Hiç şaşılmaz, İttihat ve Terakki kafası değişmedikçe gölge etmesinler başka ihsan istemez. HYETERT) 

 Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Çaltı;
“HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”
Meclise getirilen dosyadaki parsellerle ilgili ne vatandaş nede meclis üyelerimiz fikir sahibi değildir. Burası İnci Sineması’nın olduğu büyük bir ada. Nasıl ki bütün Ermeni Vakıflarına ait yerler talan edildi ise, burası da böyle talan edilmektedir. İnci Sineması’nı herkes bilir. Oradan arka caddeye kadar yani Süleyman Nazif Sokak’a kadar olan büyük araziyi göz önüne getirin, yaklaşık 15 dönüm kadar bir yerdir. Bu alanın caddeye bakan yüzüne otel yapılmak istenmektedir. Turizm alanına alınmasın sebebi de budur. Konu hiçbir partimizin gurubunda görüşülmeden meclise gelmiştir. Böyle bir şey olmaz. CHP Gurubu olarak bizim bilgimiz yoktur. Ben dava açmak için müracatta bulunacağım.  
Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nurettin Tan;
“YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ GÖREMİYORUZ”
Ermeni Vakfına ait olan, Halaskargazi Mahallesi 63 pafta, 679 sayılı ada ile ilgili dosya komisyonda görüşülmemiştir. Komisyonda görüşülmeyen bir dosyanın meclisi getirilmesi doğru değildir. Böyle bir durumda nasıl fikir yürüteceğiz. Bu yanlış bir uygulama ve yanlış bir karardır. 1.000’lik planların nasıl yapıldığının da ucu açık zaten. Kısmen kısmen diyerek gitmektedir. Bu planları 5.000’liklerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde red oyu vermiştik.  Ancak burada 1.000’lik planları da görmek isteriz. Ne yapılmıştır? Kısmen dinilen bu yerlerde ne gibi değişiklikler yapılmıştır? Bunları burada göremiyoruz. Bu dosyanın komisyona iadesini talep ediyorum. Aksi taktirde CHP olarak red oyu vereceğiz. 
http://www.sisligazetesi.com.tr/siyaset/ermeni-vakfi-arazisi-komisyonsuz-mecliste-h20964.html

Yorumlar kapatıldı.