İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AEBF Başkanı.: Tüm fiziksel baskılar arifesinde kültürel soykırım gerçekleşiyor

Avrupa Ermeni Kuruluşları Forumu (AEKF) Başkanı Aşot Grigoryan, ″Ermeni Soykırımının tanınması mücadelesi yanı sıra UNESCO’da Eski Çulfa Mezarlığı haçkarlarının imhası konusunda mücadele ediyoruz. Azerbaycan UNESCO’ya 1.5 milyon dolar ödemiş durumda ve biz bu vesileyle örgütün Genel Direktörü Irina Bokova’ya zorunlu olarak şikayette bulunacağız.″ dedi.

***
Tüm fiziksel baskılar arifesinde kültürel soykırım gerçekleşiyor. Açıklama bugün 26 Şubat’ta düzenlenen basın toplantısında Avrupa Ermeni Kuruluşları Forumu (AEKF) Başkanı Aşot Grigoryan’dan geldi.
Grigoryan ″Ermeni Soykırımının tanınması mücadelesi yanısıra UNESCO’da Eski Çulfa Mezarlığı haçkarlarının imhası konusunda mücadele ediyoruz.
Azerbaycan UNESCO’ya 1.5 milyon dolar ödemiş durumda ve biz bu vesileyle örgütün Gn. Direktörü Irina Bokova’ya zorunlu olarak şikayette bulunacağız.″ dedi.
AEKF Bşk.  kendilerinin BM Gn. Sekreteri Ban Ki-Moon’a UNESCO bünyesinde çalışmaları çerçevesinde Azerbaycan tarafından şimdi aynı alanda atış poligonu inşa edilen 10 bin haçkar-anıtın imhası konusunu değerlendirecek bir komisyonun kurulması talebiyle bir mektup yazdıklarını kaydetti.
Grigoryan ″British Museum da başka bir mesele. Buradaki Ermenilere ilişkin  teşhir malzemesi «Eski Türkiye» ibaresini taşımakta dedi ve sözlerinin devamında şu soruyu yükseltti: ″Diaspora daha ne kadar zaman Kültür Bakanlığı ve Ermenistan Tarih Enstitüsünün asıl misyonu içine giren konularla uğraşacak?″
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am
– See more at: http://news.am/tur/news/142035.html#sthash.nvNLElcX.dpuf
http://news.am/tur/news/142035.html

Yorumlar kapatıldı.