İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora Bakanı: Son bir ayda Suriye’den Ermenistan’a 300 Ermeni geldi

Diaspora Bakanı Hranuş Hakobyan,  Suriye’deki durumun gerilimini koruduğunu kaydederek ″Suriye’deki askeri operasyonlar esnasında yaklaşık 50 Ermeni hayatını kaybetti, Ermenilerin kaırılması vakaları gerçekleşti, bunların daha sonra pazarlıklarla geri dönüşü sağlandı″ dedi.

Suriye’deki askeri perasyonlar sonucunda son bir ayda Suriye’den Ermenistan’a 300 Ermeni  geldi. Açıklama bugün 287 Şubat’ta  Meclis’te yaptığı konuşmada Hukuk Ülkesi Partisi milletvekili Mher Şahgeldyan’ın sorusunu yanıtlayan  Diaspora Bakanı Hranuş Hakobyan’dan geldi.
Hakobyan, Suriye’deki durumun gerilimini koruduğunu kaydederek ″Suriye’deki askeri operasyonlar esnasında yaklaşık 50 Ermeni hayatını kaybetti, Ermenilerin kaırılması vakaları gerçekleşti, bunların daha sonra pazarlıklarla geri dönüşü sağlandı″ dedi.
Diaspora Bakanı Ermenistan hükümetinin Suriye’den gelen Ermeniler için yaklaşık 2 milyon dolar harcayarak tüm koşulları yaratmış olduğunu belirtti. Hakobyan Suriye Ermenilerinin iş ve konut sorunlarının henüz çözümlenmemiş olduğunu da kaydetti.
News from Armenia – NEWS.am
– See more at: http://news.am/tur/news/142302.html#sthash.6Rd0jgnZ.dpuf
http://news.am/tur/news/142302.html

Yorumlar kapatıldı.