İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrikhane’den Merkel-Erdoğan görüşmesi açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu’nda Almanya Başbakanı Angelina Merkel’i kabul etti.Toplantıya, Türkiye’deki dini cemaat temsilcileri de katıldı... Patrikhane’den yapılan açıklamaya göre yaklaşık yarım saat süren toplantıda, Başepiskopos Aram Ateşyan, Patrikhane ve Ermeni cemaati hakkındaki konulara değindi. Ateşyan, Patrikliğin tüzel kişilikten yoksun olduğunu ve buna bağlı olarak akar sahibi olamadığını ve gelir sorunları yaşadığını belirtti. Başepiskopos Aram Ateşyan, Patriklik makamının kiliselerin yönetim kurullarının çalışmalarına gerektiğinde müdahale edemediğini ve bazı durumlarda cemaatin kabullenemeyeceği sonuçların doğduğunu hatırlattı. (Sanırız Patrikliğin değil Cemaatin tüzel kişiliği istenmiştir. HYETERT)  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu’nda Almanya Başbakanı Angelina Merkel’i kabul etti. 25 Şubat 2013, Pazartesi akşamı gerçekleşen toplantıda Türkiye’deki dini cemaat temsilcileri de katıldı. Yaklaşık 20 dakika süren toplantının ardından Ermeni Patrikhanesi’nden de kısa bir açıklama yapıldı.


Ermeni cemaati adına Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın hazır bulunduğu toplantıya, Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer, Rum Patriği Bartholomeos, Hahambaşı İsak Haleva, Süryani Mor Gabriel Manastarı Metropoliti Samuel Aktaş, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Türkiye Protestan Kiliseler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Umut Şahin de katıldı.

Patrikhane’den yapılan açıklamaya göre yaklaşık yarım saat süren toplantıda, Başepiskopos Aram Ateşyan, Patrikhane ve Ermeni cemaati hakkındaki konulara değindi. Ateşyan, Patrikliğin tüzel kişilikten yoksun olduğunu ve buna bağlı olarak akar sahibi olamadığını ve gelir sorunları yaşadığını belirtti. Başepiskopos Aram Ateşyan, Patriklik makamının kiliselerin yönetim kurullarının çalışmalarına gerektiğinde müdahale edemediğini ve bazı durumlarda cemaatin kabullenemeyeceği sonuçların doğduğunu hatırlattı.
Ateşyan, kısa bilgilendirmesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve yetkililere, azınlıklara karşı göstermiş oldukları ve göstermeye devam ettikleri çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Başepiskopos Aram Ateşyan, aynı gece hava yolu ile İstanbul’a döndü. https://www.agos.com.tr/haber.php?seo=patrikhaneden-merkelerdogan-gorusmesi-aciklamasi&haberid=4508

http://akunq.net/tr/?p=21981

Yorumlar kapatıldı.