İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: Hocalı’yı Unutmayacağız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 21 yıl önce 26 Şubat tarihinde Hocalı’da yaşanan katliamı anımsattı. Ermeni kuvvetlerinin Karabağ içinde yürüttükleri katliamın, Hocalı kasabasında trajediye dönüştüğünü belirten Erdoğan, “Azeri kardeşlerimiz de biz de yakın tarihteki bu insanlık dışı dramı unutmayacak, unutturmayacağız” diye konuştu.

Milliyetçilik Tartışması
Erdoğan, Mardin Midyat’ta yaptığı konuşmada ”Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” sözlerini, CHP ve MHP’nin istismar etmeye çalıştığını belirterek, ”CHP lideri ‘O konuşmayı Rize’de yap’ diyor. Biz konuştuğumuz yere, kişiye ve saate göre dil kullanan bir iktidar, siyasi parti olmadık. Hiçbir zamanda olmayız” şeklinde konuştu.
”Her bir şehitliğimiz nasıl bir millet olduğumuzu bize anlatan derslerdir” diyen Başbakan Erdoğan, ”Biz milliyetçilik ayaklarımız altında derken, elbette ki kucaklayıcı bir milliyetçiliği değil, etnik kökene, ırka, kabileye kibre, kafa tasçılığına, aşağılamaya dayalı bir milliyetçiliği kastediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamberin veda hutbesinden sözler okuyan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
”Türk, Kürt, Arap kendi kültürüyle varlığını idame ettirecek. Hepsi saygın. Hiç kimse başkası karşısında böbürlenmeyecek. Hepsi bir bayrağın altında yaşayacak”
Milli Kardeşliği Tesis Etmeye Çalışıyoruz
Erdoğan, şimdi milliyetçiliğin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını, milli kardeşliği tesis etmenin mücadelesini verdiklerini belirterek, ”MHP, terör konusunda hakaret etmek, kırmak, vurmak dışında bir öneri getirmedi. CHP yalpalamaktan, istismardan başka bir şey ortaya koymadı” dedi.
Muhalefet İnsiyatif Almadı
”CHP, MHP ve BDP bugüne kadar kanın durması için inisiyatif almadı. Sorumluluk üstlenmediler. Eğer bundan sonra da sorumluluktan kaçarlarsa, akan her damla kandan onların eline yüzüne bulaşacaktır” ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
”Biz CHP, MHP ve BDP’nin bu duruşlarına rağmen kanı durdurmak için çırpınacağız. Onlar onlar şehit cenazesi gelsin istismar edelim diye ellerini ovuştururken, biz bir gencimizin dahi burnu kanımasın diye çırpınmaya devam edeceğiz.”
Yeterli Desteği Alamadık
Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin, ”Bu süreçte ne acıdır ki siyasi partilerden, medyadan, sanatçılardan, özellikle de bu ülkenin aydınlarından, mütefekkirlerinden yeterli desteği alamadık, ama almayı bekliyoruz. Temenni ederim ki alırız” şeklinde konuştu.
Erdoğan, ”Çözüm süreci içinde BDP’li milletvekillerine Adalet Bakanlığımız İmralı için izin veriyorsa, tek sebebi, bu yolda bir adım atılabilir mi? Biz çözüm için her yola başvururuz. Baldıran zehri içmekse, biz o baldıran zehrini de içeriz. Yeter ki bu ülkeye huzur gelsin, refah gelsin” ifadelerini kullandı.
”Milletimizin bizimle birlikte olduğunu biliyoruz, hayır dualarını eksik etmediğini biliyoruz. 80’lik, 90’luk 100’lük büyüklerimizin nasıl dualar ettiğini gördük, biliyoruz” ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ”Çünkü niyet hayırdır, inşallah akıbet de hayır olacaktır. Buna yürekten inanıyor, bu inançla, kararlılıkla yürüyoruz.” dedi.
Vatandaşım Dedikodulara Asla Kulak Asmasın
Erdoğan, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşları uyararak, “Vatandaşım, dedikodulara asla kulak asmasın, asla bu tahriklere prim vermesin. Allah’ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin hakkını zayi etmeden bu dönüşümü sürdürecek, Türkiye’yi modern, sağlıklı, sağlam şehirlerle büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
AA
http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/115375-erdogan-hocaliyi-unutmayacagiz

Yorumlar kapatıldı.