İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beyaz Saray’dan Türk ve Azeri Toplumunun İmza Kampanyasına Cevap

Beyaz Saray’ın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklamada, ABD’nin kendisini Dağlık-Karabağ sorununun kalıcı ve barışçıl bir şekilde çözümlenmesine adadığına dikkat çekildi. Açıklamada, “ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşta yaşanan acı can kayıplarından dolayı son derece üzüntü duyuyor. Bu bize Dağlık-Karabağ sorununun askeri yoldan çözülemeyeceğini ve sadece kalıcı ve barışçıl bir çözümün bölgeye istikrar, refah ve uzlaşma getirebileceğini hatırlatıyor. Minsk Grubu’nun bir Eşbaşkanı olarak ABD, barışın sağlanması adına tüm taraflarla birlikte çalışmaya devam edecek” dendi.

***
TurkishNY.com – Beyaz Saray, Hocalı trajedisine ve Dağlık-Karabağ sorununa ilişkin internet sitesine yüklenen dilekçelere yönelik resmi bir yanıt yayınladı.
Beyaz Saray’ın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklamada, ABD’nin kendisini Dağlık-Karabağ sorununun kalıcı ve barışçıl bir şekilde çözümlenmesine adadığına dikkat çekildi.
Açıklamada, “ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşta yaşanan acı can kayıplarından dolayı son derece üzüntü duyuyor. Bu bize Dağlık-Karabağ sorununun askeri yoldan çözülemeyeceğini ve sadece kalıcı ve barışçıl bir çözümün bölgeye istikrar, refah ve uzlaşma getirebileceğini hatırlatıyor. Minsk Grubu’nun bir Eşbaşkanı olarak ABD, barışın sağlanması adına tüm taraflarla birlikte çalışmaya devam edecek” dendi. Ayrıca açıklamada, meseleye ilişkin ayrı bir başkanlık açıklaması yayınlanmayacağı belirtildi.
Önceki dönemlerde, Hocalı soykırımının tanınmasına ve Azerbaycan topraklarının işgaline ilişkin Beyaz Saray’ın internet sitesine iki dilekçe yüklenmişti. Hocalı soykırımına ilişkin dilekçe için toplanan imza sayısı 126.000’i geçerken, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin işgaline ilişkin dilekçe için toplanan imza sayısı ise 105.000’i geçti.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/115363-beyaz-saraydan-turk-ve-azeri-toplumunun-imza-kampanyasina-cevap

Yorumlar kapatıldı.