İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Ermenileri Asamblesi: Ermeni toplumu, Azerbaycan devletiyle cepheleşecek durumda değil

Azerbaycan Ermenileri Asamblesi (AEA) Başkanı Grigori Ayvazyan ″Çoğunluğu mültecilerden oluşan Azerbaycan Ermeni toplumu, devasa finansal olanaklara sahip Azerbaycan devletiyle doğrudan cepheleşmeye girecek durumda değil. Sonuç olarak biz Ermenistan devletinin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Umudumuz henüz sönmüş değil ve biz bu desteği bekliyoruz″ dedi… 1988-1990 yıllarında Azerbaycan’ın farklı kentlerindeki Ermeni kırımları sebebiyle bu ülkedeki 400 bini aşkın Ermeni, Azerbaycan’ı terk etmek durumunda kaldı.

***
Dağlık Karabağ sorununun çözüm meselesinde dahi, status quo’nun korunması için somut adımlara teşebbüs edilmesi gerekir, zira karşı taraf müzakereleri başarısızlığa uğratmak için her şeyi yapıyor. Açıklama 26 Şubat’ta düzenlenen basın toplantısında Azerbaycan Ermenileri Asamblesi (AEA) Bşk. Grigori Ayvazyan’dan geldi.
Ayvazyan ″Çoğunluğu mültecilerden oluşan Azerbaycan Ermeni toplumu, devasa finansal olanaklara sahip Azerbaycan devletiyle doğrudan cepheleşmeye girecek durumda değil. Sonuç olarak biz Ermenistan devletinin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Umudumuz henüz sönmüş değil ve biz bu desteği bekliyoruz″ dedi.
AEA Bşk. Azerbaycan Ermenileri kendileri için ülke istikrarı siyasal menfaatlerden daha üstün olduğundan Ermenistan iç siyasi süreçlerine katılmadıklarının altını çizerek ″Biz sonuna dek mücadele ederiz, başka yolumuz yok″ dedi. Ayvazyan sözlerinin devamında Azerbaycan Ermenilerinin adil hiddetinin olumlu bir mecraya yöneltilmesi için elden gelen her şeyin yapıldığını ifade etti.
1988-1990 yıllarında Azerbaycan’ın farklı kentlerindeki Ermeni kırımları sebebiyle bu ülkedeki 400 bini aşkın Ermeni, Azerbaycan’ı terk etmek durumunda kaldı.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/142074.html

Yorumlar kapatıldı.