İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hovannisyan’dan Sarkisyan’a isyan

Ermenistan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci sırada bitiren Raffi Hovannisyan için bugün yine başkent Erivan’daki Özgürlük Meydanı’nda destek mitingi düzenlendi.Miting alanında toplanan muhalefet parti yanlıları, seçimleri hileyle kazandığını iddia ettikleri Serj Sarkisyan’ın, iktidarı Miras Partisi lideri Hovannisyan’a devretmesi talebinde bulundu.

Diğer muhalefet partileri üyelerinin de katıldığı mitingde Hovannisyan’a destek verici konuşmalar yapıldı.
Hovannisyan, dün gerçekleştireceği mitingi Sarkisyan’la görüşmek için bugüne ertelemiş, görüşmeyle ilgili detayları bugün düzenlenen mitingde paylaşacağını söylemişti.
Cumhurbaşkanı’yla görüşmesinde iktidarı halka teslim etmesini istediğini anlatan Hovannisyan, Sarkisyan’ın bunu reddettiğini belirterek şöyle konuştu:
“Şampanya içmek yerine yeni seçimler düzenlemesini söyledim ama bana bir cevap vermedi. ‘Yeni seçimlere hazır değilsen, sahtecilik yapanları cezalandır’ dedim ve orantılı temsile dayalı seçim sistemiyle yeni parlamenter seçimleri yapmasını söyledim. Bunların hepsini reddetti.”
Bu bağlamda yarından itibaren Ermenistan’ın başlıca şehirlerinde tura çıkarak mitingler düzenleyeceğini söyleyen Hovannisyan, bu mitinglerin barışçıl olacağını belirtti.
http://www.timeturk.com/tr/2013/02/22/hovannisyan-dan-sarkisyan-a-isyan.html

Yorumlar kapatıldı.