İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hayko Şiddet Karşıtı Kampanyalarda Yer Almamalı”

Çiçek Tahaoğlu/ cicek@bianet.org

 Hayko Cepkin’ce darp edildiğini söyleyen G.H., “Kadına şiddete karşı kampanyalara çıkıyor ama kendisi şiddet dolu bir insan. Bu kampanyalarda asla yer almaması gerekiyor” dedi. Cepkin’in avukatı ise iddiaları yalanladı… Hayko Cepkin’in avukatı Dilek Şahbaz Yılmaz ise Hayko Cepkin’in resmi Faceebook hesabından yaptığı açıklamayla, iddiaları yalanlarken müvekkilinin şiddet uygulamadığını tam tersine şiddete maruz kaldığını ve ardından Ermeni kimliğine yönelik hakaret, şantaj ve tehdide uğradığını iddia etti ve kendilerinin de emniyet müdürlüğüne tehdit ve şantaj fiilleri nedeniyle şikayette bulunduklarını açıkladı.( Hayko’ya karşı açılan linç kampanyası büyüyecek gibi. Umarız Hayko, konuyu ciddiye alıp, bu gruplara bu fırsatı verecek sözler söylemez. HYETERT)

Hayko Cepkin’ce darp edildiğini söyleyen G.H., “Kadına şiddete karşı kampanyalara çıkıyor ama kendisi şiddet dolu bir insan. Bu kampanyalarda asla yer almaması gerekiyor” dedi. Cepkin’in avukatı ise iddiaları yalanladı.
Çiçek TAHAOĞLU cicek@bianet.org
İstanbul – BİA Haber Merkezi 19 Şubat 2013, Salı
Sanatçı Hayko Cepkin’in cumartesi gecesi Beyoğlu’nda bir barın önünde kendisini darp ettiğini söyleyen G.H. bianet’e konuştu.
G.H., Cepkin’in aileiçi şiddet kampanyalarına katıldığını hatırlatarak, “Kadına şiddete karşı kampanyalara çıkıyor ama kendisi şiddet dolu bir insan. Bu kampanyalarda asla yer almaması gerekiyor” dedi.
G.H., olayla ilgili medyaya yansıyan haberlerin de çarpıtıldığını söylerken, “Sarışın değilim. Ayrıca kimse bana çorba falan da ısmarlamadı, özür de dilenmedi. Menajeri de olay sırasında sokakta değildi, kendisiyle karşılaşmadık. Bu kişinin elinden kurtulduğum anda koşarak kaçtım, o kadar” diye konuştu.
Medyaya Hayko Cepkin’in “sarışın bir hayranına kafa attığı, olayın daha fazla büyümesini önlemek isteyen şarkıcının menajerinin araya girerek yüzü kanlar içinde kalan kadının gönlünü almaya çalıştığı, ardından Cepkin’in kadından özür dileyerek çorba ısmarladığı” gibi iddialar yansımıştı.
“Elinden kurtulduğum anda koşarak kaçtım”
G.H. yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Roxy’nin önünden geçerek eve dönüyorduk aslında. Elimizde viski şişesi vardı. O sırada Hayko Cepkin’i gören arkadaşlarım şişeyi ona uzattı. Ben de, hem kendisini tanımadığım için hem de neden ona veriyorsunuz anlamında ‘kim bu’ diye sordum.
“O sırada bana kafa attı ve gerisi karanlık. Sonrasında arkadaşlarımdan öğrendim; tekme atmış, ben yerde yuvarlanmışım, tükürmüş falan.
“Gözü dönmüş bir şekilde saldırdı, ne arkadaşlarım ne korumalar durdurabildi. Bir ara onu tuttular ve o sırada biz koşarak kaçtık.”
“Yaptığından utanmıyor, haklı buluyor”
G.H. olayın ertesi günü Taksim İlkyardım Hastanesi’nden burun bölgesinde ve kafasının sağ tarafında şişlikler ve yüzeysel hasar oluştuğuna gösteren bir darp raporu aldığını ve Beyoğlu Karakolu’na şikayette bulunduğunu söyledi.
Hayko Cepkin’in ifadesinin alınacağını ve kamera görüntüleri izleneceğini belirtti.
G.H., “Özür dilese, ‘sarhoştum, üzgünüm’ falan dese, kimse bir şey demeyecek. Ama ‘ben yaparım ne olacak’ gibi bir tavrı var. Yaptığından utanmıyor, kendisini haklı buluyor. Üstelik kadına şiddete karşı kampanyalarına çıkıyor ama kendisi şiddet dolu bir insan. Bu kampanyalarda asla yer almaması gerekiyor” diye konuştu.
Cepkin, Hürriyet’in Aile İçi Şiddete Son kampanyası kapsamında, 2011’de aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve güvenlikle ilgili destek sağlamak amacıyla hizmete açılan Acil Yardım Hattı’na maddi destek sağlamayı amaçlayan Dünya Kadınlar Günü konserine katılmıştı.
Hayko’nun avukatından açıklama
Hayko Cepkin’in avukatı Dilek Şahbaz Yılmaz ise Hayko Cepkin’in resmi Faceebook hesabından yaptığı açıklamayla, iddiaları yalanlarken müvekkilinin şiddet uygulamadığını tam tersine şiddete maruz kaldığını ve ardından Ermeni kimliğine yönelik hakaret, şantaj ve tehdide uğradığını iddia etti ve kendilerinin de emniyet müdürlüğüne tehdit ve şantaj fiilleri nedeniyle şikayette bulunduklarını açıkladı. (ÇT)
http://www.ww.bianet.org/bianet/insan-haklari/144495-hayko-siddet-karsiti-kampanyalarda-yer-almamali

Yorumlar kapatıldı.