İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Okura Akunq’den Cevap

Malatya Arapgir’den. Burada yukarıda yazıldığı gibi birçok Ermenilere ait kilise kalıntıları ve evler var. Benim Ermeni akrabalarım var, fakat kimse buraya gelip hak iddia etmeye kalkmasın, yeni bir katliam yaşanır..:D 

musa / temmus_atesi@hotmail.com

Cevap
Yaşanır tabii, Musa bey, yaşanmaz mı? Katliam da yaşanır, soykırım da. Can çıkar da huy çıkmazmış. Bu topraklar yüzyıllardır ne katliamlar gördü, ne değişti ki şimdi görmesin? Katliam kültürü, en yüksek kültürdür burada. Bir araştırma yapılırsa, insan boğazlandığı kadar koyunun boğazlanmamış olduğu ortaya çıkar belki. Koyunlarını önüne katarak taa Orta Asya’dan gelip onun bunun topraklarını işgal etmiş kişilerin torunları şimdi kendilerini o toprakların sahibi görüyor.
Yüz yıldır tahrip edilmesine rağmen hâlâ toprağın altından fışkırır gibi her taraf Ermenilere ait kilise kalıntıları ve evlerle dolu olmasına rağmen “Kimse hak iddia etmesin”! Ya kim hak iddia etmeli? Eski göçebe, bugünün işgalcisi, işgal ederek kendisinin bellediği topraklarda yıkmaktan başka bir şeyle uğraşmamış olan, tüm ormanları keserek cennet ülkeyi çölleştirmiş olan, tüm denizleri lağıma çevirmiş olan, bu topraklarda dikili bir tek ağacı olmayan, öyle mi?
En ilginci ise, bu insanların tüm bunların ışığında hâlâ Allah’tan, dinden, imandan konuşuyor, kendisini imanlı, başkasını kâfir olarak adlandırıyor olması. Siz, Allah’ın “çal, çırp, öldür, katlet, işgal et, tecavüz et” demiş olabileceğini düşünebiliyor musunuz?
Saygılarla
Akunq web sayfası

Yorumlar kapatıldı.