İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Annem Kürt Babam Ermeni!

Bahri Şenkal bsenkal@haberx.com

Değerli dostlar dün gece Diyarbakırlı bir öğretmenle sohbet ettik. Çok duygulandığım ve çok istifade ettiğim bu yazışmayı önyargıları kırar ve ülke barışına katkısı olur diye sizlerle paylaşmak istiyorum… Ben yedi göbekten Diyarbakırlıyım. Babam Ermeni kökenli annem ise Kürt. Kısacası Ermeni-Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik kartını taşıyan biriyim… Asala’nın devamı oldukları doğrudur. Fakat bugün Ermeniler Asala’yı dahî tanımaz duruma gelmişlerdir… Bu arada hocam belirtmekte fayda görüyorum. Elhamdülillah Müslüman’ız. Büyük babamızdan bu yana. Tarafsızlığınızı gördüğüm için özelim sayılan şeyi açtım size hocam. Samimi gördüğümden, emin olabilirsiniz. ( PKK’nın ASALA’nın devamı olduğunu, PKK’nın Kürt değil Ermeni olduğunu kabul ederek bir halkın varlığını inkar etmek ve babasının soyunu karalamak yakışmış doğrusu. HYETERT)

***
Değerli dostlar dün gece Diyarbakırlı bir öğretmenle sohbet ettik. Çok duygulandığım ve çok istifade ettiğim bu yazışmayı önyargıları kırar ve ülke barışına katkısı olur diye sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hocam merhaba ben Baran
Ermenilerle ilgili yazdığınız yazı dikkatimi çekti. Bununla ilgili bir kaç şey söylemek istedim. Ben yedi göbekten Diyarbakırlıyım. Babam Ermeni kökenli annem ise Kürt. Kısacası Ermeni-Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik kartını taşıyan biriyim. Ve bu ülkeye, her karış toprağına, insanına, kendine ‘vatansever’ kimliği biçen her şahıstan daha çok bağlıyım. Fakat nerde Kürdüm yada Ermeni kökenliyim dediysem hep hor gören bakışlarla karsılaştım. Babamdan aldığım ilk terbiye ile söylüyorum aslımı inkâr etmiyorum. Kürdüm Ermeniyim.. Ülkemi ve insanlarını çok seviyorum.. Saygılar.. Allah’a emanet olun.
Merhaba Barancığım
Irkçılık yeryüzünün en büyük fitnesi ve en büyük aptallığıdır. Zira farklılıklar nimettir.. Empati olmadan bu işleri anlamak mümkün değildir. Yaratan farklı takdir etseydi ve ben Baran olsaydım sizin yaşadığınız şeyleri yaşayacaktım..Özür dilerim, bu vesileyle belirteyim. Yazılarımda Pkk’nın yöneticilerinin Kürt değil Ermeni olduğunu söylüyorum. Bunu söylememin nedeni bu topraklarda oynanan derin oyunları, halkların nasıl kullanıldığını anlatmak. Yoksa Ermenilerle bir derdim olamaz. Her çocuk annesinden masum doğar..Sizi ve tüm insanları seviyorum..Allah’a emanet olunuz..Saygı ve selamlar..
Hocam öncelikle gecenin bu vaktinde rahatsız ettiğim için özür diliyorum. Fakat affınıza sığınarak düzeltmek istediğim bir şey var. O Söyledikleriniz Zerdüşt-Kürt olduğunu iddia eden şahıslardır. Zira Ermeni yakınlarımız, her bir araya geldiğimizde ” Aman, çoluğunuzu çocuğunuzu uzak tutun bu işten. Bir dünya oyunu ve henüz kimse ne olduğunu anlayabilmiş değil. ” derler. Asala’nın devamı oldukları doğrudur. Fakat bugün Ermeniler Asala’yı dahî tanımaz duruma gelmişlerdir. Onlar Türkiye sınırları içerisinde, eskiden olduğu gibi huzur ve refah içinde, hoşgörü içinde eski yaşamalarını sürdürmek istiyorlar. Keşke bu coğrafyaya birkaç günlükte olsa gelebilme şansınız olsa. Her şeyi birinci ağızlardan dinlemek gerek. O kadar net ki her şey hocam.
Barancığım bu barış girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce başarıya ulaşır mı? Ben bunun hükümete ve demokrasiye karşı planlanmış bir oyun olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz?
Kesinlikle öyle. Girişim kim tarafından olursa olsun barışı getirecekse baş göz üstüne. Bizzat bu coğrafyada yaşayan biri olarak söylüyorum. Herkes bıkmış durumda. yediden yetmişe, en küçük siyasetçisinden, önderlerine dek.. Herkes bu işten bıkmış ve bir sonunun olmadığını görür vaziyette. Fakat sorun şu ki içinden çıkılmıyor. Dış güçler mi veyahut devam eden derin devlet anlayışından mı kaynaklıdır bilinmez herkes kara kara düşünür durumda. Sorunu çözmemek için bir sebep yok fakat atılan somut bir adımda yok. Bir yandan direktifler yağdıran, bu sorunu gerçekten çözeceğini iddia eden bir hükümet, diğer yanda hoşgörü politikası adı altında sinen “Gerekirse Pkk’nın yakasına yapışırız” diyen bir Bdp ve kim ne derse eyvallah diyen bir lider var. İnanın bizde sizin gibi şaşkınlık içinde ne olup bittiğini anlamıyoruz. İzlemekle yetiniyoruz.
Peki, Gülen Grubu’nun bölgedeki çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Etkinlikleri ne kadar? Yalçın Küçük’ün “Gülen Pkk’nın altını oymuştur” dediği kadar var mı? Bölge halkı özellikle de Ermeni kökenli kardeşlerimiz bu harekete nasıl bakıyor. Hem şahsi hem genel Ermeni-Kürt bakışı nasıldır?
Gülen gurubu bölgede bir hayli aktif hocam. Etkinlikler çok güçlü. Ben sadece Diyarbakır adına konuşuyorum Yalçın Küçük kesinlikle haklıdır. Dağa adam kazandıran Dicle bugün cemaatin yanında. Ve benim kanaatimdir ”Bölgede Gülen cemaati örgütlenmesi, Pkk örgütlenmesinden daha güçlüdür” diyebilirim. Ermeniler bu konuya çok sessizler fakat Kürt halkı Said Nursi’yi tam olarak anlayamadıklarından bu hareketi milliyetçi ve psikolojik bir harekât olarak değerlendirmekteler.
Bu arada hocam belirtmekte fayda görüyorum. Elhamdülillah Müslüman’ız. Büyük babamızdan bu yana. Tarafsızlığınızı gördüğüm için özelim sayılan şeyi açtım size hocam. Samimi gördüğümden, emin olabilirsiniz.
Teşekkür ederim sevgili Baran. Çok şükür.. iyi ki tanıştık ve görüştük. Bölgeye gidip gelen arkadaşlarımdan benzer bilgileri alıyordum ama sizin ağzınızdan teyit edilmesi çok hoş oldu..Çok istifade ettim. Allah razı olsun..Allah’a emanet olunuz. İyi ki varsınız..
Sağ olun hocam.. Sizden de Allah razı olsun. Az da olsa katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana. Şayet merak ettikleriniz olursa bir kardeşiniz olarak sorularınızı beklerim. Gönül rahatlığı ile sorabilirsiniz. Gocunmadan, gerçekliğiyle cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz. Tekrar saygı ve selamlar..Allah’a emanet olunuz..
http://www.haberx.com/annem_kurt_babam_ermeni%2819,w,12880,980%29.aspx

Yorumlar kapatıldı.