İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevan Nişanyan ODTÜ’de Protesto Edildi

ODTÜ’de feministler ve LGBTler tarafından protesto edilen Sevan Nişanyan “Bugünkü toplantının konusu kadın hakları değildir. Kadın hakları konusunda başka ortamda memnuniyetle konuşurum. Söyleyecek çok fazla şeyim var” dedi.”Kuran’ın Kültürel ve Terminolojik Kaynakları” isimli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Nişanyan, Nazi amblemleri ve Nazi selamıyla SS mangasını hicveden feminist bir grup tarafından ıslıklarla karşılaştı.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0-2tvE-wHOw
Ankara – BİA Haber Merkezi 17 Şubat 2013, Pazar
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde üç gündür devam eden 1. Teoloji Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılan Sevan Nişanyan, feministler ve LGBTler tarafından protesto edildi.
“Kuran’ın Kültürel ve Terminolojik Kaynakları” isimli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Nişanyan, Nazi amblemleri ve Nazi selamıyla SS mangasını hicveden feminist bir grup tarafından ıslıklarla karşılaştı.
Nişanyan, salonu terketmeyi reddederken, protestocular hakkında “bu zevzeklerin konuşmasına bu noktadan itibaren izin vermememiz gerekiyor. (…) Bugünkü toplantının konusu kadın hakları değildir. Kadın hakları konusunda başka ortamda memnuniyetle konuşurum. Söyleyecek çok fazla şeyim var” dedi.
Nişanyan, 2008’de karısının üzerine bir kavanoz dışkı atmış, ardından “şiddet içermeyen sembolik bir jest” demişti. Olayın ardından birçok çevreden tepki mesajları gelmiş, feministler Nişanyan’ı her yerde teşhir edeceklerini açıklamıştı. (ÇT)

Yorumlar kapatıldı.