İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan seçmenin Türkiye yorumu

Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Türkiye hakkında ne düşündüklerini sorduğumuz seçmeler ise Türkiye’yi sevdiklerini ve ilişkilerinin düzeleceğini umduklarını belirttiler… Haçatryan, iki ülke arasında geçmişte sorunlar olduğunu ama ileride sınırların açılmasını ve her şeyin daha iyi olacağını umduğunu kaydediyor… Cumhuriyet meydanında paten yapan 16 ve 17 yaşlarındaki Gori Gabrielyan ve Hayk Malkahasyan, “Türkiye’yi seviyoruz, tatile Antalya’ya gelmek istiyoruz” cevabını alıyoruz. İki genç, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileride iyi olmasını umduklarını söylerken, sıcak bir tebessümle yanımızdan uzaklaşıyorlar… Hayk Mkırtıçyan olduğunu öğrendiğimiz genç, Türkiye hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda “Siz buraya geldiniz, bizi tanımaya çalışıyorsunuz, bizimle konuşuyorsunuz, sizi seviyorum. Bizim hakkımızda kötü düşünmeyen Türkleri de seviyorum” cevabını alıyoruz.

***
Ermenistan’da 18 Şubat’ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki gün kala, Erivan sokaklarındaki sakin atmosfer devam ediyor.
Cumhuriyet meydanında AA ekibinin sorularını yanıtlayan seçmenlerin büyük çoğunluğu, seçimlerde oy kullanmayacaklarını söyledi. Adayların halkın ihtiyaçlarına göre davranacaklarına inanmadıklarını belirten seçmenler, ülkedeki işsizlikten ve ekonomik darboğazdan şikayetçi. Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Türkiye hakkında ne düşündüklerini sorduğumuz seçmeler ise Türkiye’yi sevdiklerini ve ilişkilerinin düzeleceğini umduklarını belirttiler.
-“İlişkilerin daha iyi olacağını umuyorum”-
Cumhuriyet meydanında dolaşırken yaşlı bir amcanın yalnız oturduğunu görüp yanına yaklaşarak Türkiye’den geldiğimiz söylediğimizde, yüzünde bir tebessüm oluşuyor. 74 yaşında olduğunu öğrendiğimiz Aleksandr Haçatryan, seçimlerde eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan’a oyunu vereceğini söylüyor. Haçatryan, iki ülke arasında geçmişte sorunlar olduğunu ama ileride sınırların açılmasını ve her şeyin daha iyi olacağını umduğunu kaydediyor.
-Patenci gençlerden Türkiye’ye mesaj-
Cumhuriyet meydanında paten yapan 16 ve 17 yaşlarındaki Gori Gabrielyan ve Hayk Malkahasyan, yaşları tutmadığı için seçimlerde oy kullanamıyorlar. Türkiye’den geldiğimizi söylediğimizde şaşkınlıklarını gizleyemeyen iki gence, Türkiye hakkında ne düşündüklerini sorduğumuzda, “Türkiye’yi seviyoruz, tatile Antalya’ya gelmek istiyoruz” cevabını alıyoruz. İki genç, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileride iyi olmasını umduklarını söylerken, sıcak bir tebessümle yanımızdan uzaklaşıyorlar.
19 yaşındaki Tamara ise seçimlerde oyunu Cumhurbaşkanı Sarkisyan’a vereceğini söylüyor. Ailesinin devlet memuru olduğunu belirten Tamara, Sarkisyan’a inandıklarını belirtiyor. Antalya, İstanbul ve Trabzon’u ziyaret ettiğini söyleyen Tamara, Türkiye’yi çok sevdiğini ve tekrar gelmek istediğini belirtiyor.
-“Buraya geldiğiniz için teşekkürler”-
Cumhuriyet meydanında dolaşırken bankta yalnız oturan bir gencin yanına yaklaşıp, Türkiye’den geldiğimizi söylediğimizde ilk önce konuşmak istemiyor. Yanında ayrıldığımızda arkamızdan gelen ve isminin Hayk Mkırtıçyan olduğunu öğrendiğimiz genç, ne konuda soru soracağımızı öğrendikten sonra konuşmaya karar veriyor.
Seçimlerde Hovhannisyan’a oy vereceğini belirten Hayk, ona inandığını söylüyor. Türkiye hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda ise “Siz buraya geldiniz, bizi tanımaya çalışıyorsunuz, bizimle konuşuyorsunuz, sizi seviyorum. Bizim hakkımızda kötü düşünmeyen Türkleri de seviyorum” cevabını alıyoruz.
Kaynak: AA

Yorumlar kapatıldı.