İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da seçim öncesi STK’lardan Sarkisyan’a destek

Ermenistan’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, 350 sivil toplum kuruluşu (STK) Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

 Erivan ‘da düzenlenen “Sivil Toplumun Gelişmesi için İşbirliği” konulu  konferansta bir araya gelen STK yetkilileri, Sarkisyan’ın son beş yılda  kendilerine önemli destekte bulunduğunu belirtti.
        
Konferansta Sarkisyan’ın STK’larla birlikte çalışarak daha etkili bir  seçim zaferi kazanacağı vurgulandı.
        
18 Ocak’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eski Dışişleri Bakanı  ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan, eski Başbakan ve Özgürlük  Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan, Sözde Yukarı Karabağ yönetimi eski  Dışişleri Bakanı Arman Melikyan, Milli İrade Birliği Başkanı Paruyr Hayrikyan,  Siyaset Bilimci Andreas Gukasyan, Milli Mutabakat Partisi Genel Başkanı Aram  Harutyunyan, halk bilimci Vardan Serdakyan ve iktidardaki Cumhuriyet Partisi  tarafından yeniden aday gösterilen Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan olmak üzere,  sekiz aday yarışacak.
       
Kamuoyu yoklamalarında Sarkisyan’ın yüzde 50’nin üzerinde oy oranıyla  seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, en ciddi rakibi olarak eski  Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan gösteriliyor.
Adaylardan  Milli Mutabakat Partisi Genel Başkanı Harutyunyan ve Siyaset  Bilimci Andrias Gukasyan’ın Sarkisyan’ın politikalarını ve seçim sistemini  eleştirmek amacıyla başlattıkları açlık grevi devam ediyor.
        http://www.samanyoluhaber.com/dunya/Ermenistanda-secim-oncesi-STKlardan-Sarkisyana-destek/948646/

Yorumlar kapatıldı.