İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AA seçim öncesi Ermenistan’ın nabzını tutuyor

Ermenistan’da cumhurbaşkanlığı seçimlerini yerinden takip eden Anadolu Ajansı ekipleri, izlenimlerini aktardı… Ermenistan’ın hem Türkiye ile hem de bölgeyle ilişkilerini belirleyecek seçimleri yakından takip eden AA ekibi, Erivan sokaklarında halkın seçimlere yönelik görüşlerini aldı. Taksici Sevan Kaçaryan, Ermenistan’da en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirtiyor. Sovyet döneminde yapılan fabrikaların tamamen kapatıldığını ve yerine yenilerinin açılmadığını söyleyen 32 yaşındaki Kaçaryan, bu nedenden dolayı tüm gençlerin Rusya’ya gittiğine dikkat çekiyor.

***
ERİVAN
Ermenistan’da 18 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adaylar, son kozlarını oynuyor, ancak ülkede halk, seçimlere çok fazla ilgi göstermiyor.
Erivan sokaklarında yürürken ülkede üç gün sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri düzenleneceğini farketmek oldukça güç.
Bazı bilbordlarda adayların toplu resimleri yer almasına karşın genel olarak cadde ve sokakları süsleyen bayrak, flama, poster ya da dev seçim afişleri görmek oldukça zor.
Vatandaşlar seçime yönelik ilginin düşük olmasının nedenini ülkede çok yoğun olarak hissedilen işsizlik ve ekonomik dar boğaza bağlıyor.
En temel sorun işsizlik
Ermenistan’ın hem Türkiye ile hem de bölgeyle ilişkilerini belirleyecek seçimleri yakından takip eden AA ekibi, Erivan sokaklarında halkın seçimlere yönelik görüşlerini aldı.
Taksici Sevan Kaçaryan, Ermenistan’da en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirtiyor. Sovyet döneminde yapılan fabrikaların tamamen kapatıldığını ve yerine yenilerinin açılmadığını söyleyen 32 yaşındaki Kaçaryan, bu nedenden dolayı tüm gençlerin Rusya’ya gittiğine dikkat çekiyor.
62 yaşındaki Gerenik Soğomosyan seçimlerde oy kullanmayacak kişiler arasında yer alıyor. Henüz bir adaya karar vermediğini belirten Soğomosyan, “Hiçbir aday bana fazla ümit vermiyor” değerlendirmesinde bulundu.
http://www.aa.com.tr/tr/dunya/133646–aa-secim-oncesi-ermenistanin-nabzini-tutuyor

Yorumlar kapatıldı.