İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Amerikan Toplumu’ndan Ermeni Diasporasına Cevap

Ermeni diasporası tarafından Obama’nın sözde Ermeni soykırımı anısına bir açıklama yapması için Beyaz Saray’ın web sitesinde bir imza kampanyası başlatmasının ardından Türk Amerikan toplumu, Ermeni diasporasının 1915 olaylarına ilişkin dezenformasyonuna engel olmak ve Amerikan halkı ve politikacıları bilgilendirmek amacıyla karşıt bir imza kampanyası başlattı.Beyaz Saray’ın ziyaretçilere hükümetten yapılmasını bekledikleri hizmetler ve çözülmesini istedikleri problemleri dile getirmelerine imkan sağlayan  ‘We The People’ sayfası üzerinde başlatılan kampanya çerçevesinde Obama’nın 1914 ve 1922 yılları arasında Anadolu ve Kafkasya’da Ermeni çeteleri tarafından gerçekleştirilen Müslüman katliamları anısına bir açıklama yapması talep ediliyor.

1 yıl kadar önce hizmete açılan ve şimdiye kadar çeşitli konularda 96 binden fazla imza kampanyasına ev sahipliği yapan ‘We the People’ sayfası üzerinde başlatılan imza kampanyalarına 30 gün içerisinde 100 binden fazla kişinin destek vermesi halinde Beyaz Saray’ın konuyu gündemine alacağı vaat ediliyor.
İmza kampanyası metninde, “1914-22 yılları arasında Ermeni Taşnak ve Hınçak partileri ile Rus, Yunan ve Fransız ordularında gönüllü olarak vazife alan Ermeni kuvvetleri, Anadolu ve Kafkaslar’da Türk, Azeri ve Kürtleri sistematik bir şekilde etnik temizliğe tabi tuttu. Bu olaylar çerçevesinde kendilerinden haber alınamayan ve toplu mezarlara gömülenler hariç olmak üzere 523,955 Müslüman sivil katledildi. Batılı akademisyenler, bu katliamlarda 2,5 milyon Müslüman’ın hayatını kaybettiğine inanıyor.
Olaylar sırasında Osmanlı Devleti’ne sadık kalan Ermeniler de aşırı milliyetçi Ermenilerin saldırılarının hedefi haline geldi.
Türk Amerikan toplumu ve kurbanların aile ve yakınları adına ABD Başkanı’nı 24 Nisan’da yaptığı açıklama sırasında 1. Cihan Harbi sırasında Ermenilerin tecrübe ettiği acıları anarken, Müslüman Soykırımını da anmaya davet ediyoruz” deniliyor.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/114273-turk-amerikan-toplumundan-ermeni-diasporasina-cevap

Yorumlar kapatıldı.