İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Papa Kilise’nin birliği için istifa etti’

Bu ayın sonunda görevini bırakacağını ilan eden Papa 16. Benedikt, dün San Pietro Kilisesi’nde son ayinini yönetti. Katolik Hristiyanlar, sürpriz istifa kararıyla dünyanın gündemini değiştiren 85 yaşındaki ruhani lideri görebilmek için Vatikan’a akın etti. 16. Benedikt, halka açık ayinde alkışlarla karşılandı.

Bu arada Kilise’ye yakın çevreler, Alman asıllı 16. Benedikt’in ‘istifa ederek aslında Vatikan’daki hiyerarşiyi dağıtmak ve Kilise içinde birliği sağlamak istediği’ tezini öne sürüyor. Vatikan’ın eski Basın Sözcüsü Joaquin Navarro-Valls, Papa’nın istifası ile Katolik Kilisesi’ndeki Kardinallerin de görevinin düşmesinin yasaların gereği olduğunu; ancak yeni seçilecek Papa’nın bu görevleri iade edebileceğini belirtiyor: ’16. Benedikt, bana göre beklenmedik bir şekilde cesur davranarak (Kardinallere danışmadan) istifa kararını bizzat aldı. Şimdi ne mi olacak? Papa’nın ölümü durumunda olduğu gibi teknik olarak ‘boş koltuk dönemi’ şeklinde adlandırılan benzeri bir süreçteyiz ki; Vatikan’da Papa çevresinde bulunan herkesin görevi düşer.”
Papa 16. Benedikt, istifa kararının gerekçesini sekiz yıldır yönettiği ‘Kilise’nin iyiliği için’ sözleriyle açıklamıştı. Daha önce ilerleyen yaşının Katolik Hristiyan Kilisesi’ni yönetmeye izin vermediğini kaydeden Papa’nın görevden çekileceği 28 Şubat’tan itibaren ömrünün kalan kısmını Vatikan’daki Mater Ecclesia manastırında geçirmesi bekleniyor.
http://tr.euronews.com/2013/02/14/papa-kilise-nin-birligi-icin-istifa-etti/

Yorumlar kapatıldı.