İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan havaalanı çıkışı Cumhurbaşkanı Sarkisyan Hocalı Havaalanı’nın açılacağını söyledi.

ERİVAN (AA) – Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Hocalı Havaalanı’nın mutlaka açılacağını ve ilk yolcularından birinin de kendisi olacağını söyledi.Azerbaycan tarafının tehditlerinin anlamsız olduğunu söyleyen Sarkisyan, ”Azerbaycan’ın Karabağ’ın sahibi olmadığını ve havaalanıyla ilgili buranın gerçek sahiplerinin karar vereceğini” ifade etti.

18 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri kampanyasını sürdüren Sarkisyan, Erivan’da seçmenleriyle yaptığı görüşmede, Hocalı Havaalanı’yla ilgili değerlendirmede bulundu.
Azerbaycan tarafının tehditlerinin anlamsız olduğunu söyleyen Sarkisyan, ”Azerbaycan’ın Karabağ’ın sahibi olmadığını ve havaalanıyla ilgili buranın gerçek sahiplerinin karar vereceğini” ifade etti.
Havaalanı’nın hizmete hazır hale geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, “Mutlaka faaliyete başlayacak. Sadece ufak teknik konular söz konusu. Yakında uçaklar yolcu taşımaya başlayacak. İlk yolcularından biri de ben olacağım” dedi.
-Hocalı Havaalanı-
1974’de sivil uçuşlar amacıyla inşa edilen havaalanı, 1991-1994 arasında Ermenistan-Azerbaycan savaşında Ermenilerin eline geçti ve uzun süre kullanılmadı.
Hocalı Havaalanı, daha sonra Ermeniler tarafından modernize edildi ve uçuşa hazır hale getirildi.
Azerbaycan tarafı, Havaalanı’nın işgal altındaki Azerbaycan topraklarında olduğunu ve bu bölgeleri uçuşa kapattıklarını gerekçe göstererek olası uçuşların yasadışı olacağını ve buna müsaade etmeyeceklerini dile getiriyor.
Ermeni tarafı ise Karabağ’ın kendilerinde olduğunu, uçuşların yakında başlayacağını ve kimsenin kendilerine müdahale edemeyeceğini söylüyor.
http://www.gercekgundem.com/?p=526096

Yorumlar kapatıldı.