İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ruhban okulu MEB’e bağlanacak

Ekümenik Rum Patrikhanesi avukatı açıkladı: Heybeliada Ruhban Okulunu Erdoğan açacak… Fener Rum Patrikhanesi’nin avukatı Kezban Hatemi, 1971 yılından bu yana kapalı olan Heybeliada Ruhban Okulu’nun, uzun süredir açılmaya hazır olduğunu söyleyerek, “Başbakan’ın kafasındaki formül de, patrik hazretlerinin kafasındaki formül de, hukuka uygun formül de, eski statüsüyle, yani Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı yüksekokul statüsünde devamıdır” dedi.

29 Ocak 2013 Salı – 16:10 TIMETURK / Haber Merkezi
Kezban Hatemi’ye göre Başbakan Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasında çok kararlı. Başbakan Yardımcısı Arınç ise Yunanistan`ın Batı Trakya’da artık imamları dahi atama kararı aldığını hatırlatarak, “Batı Trakya’daki uygulamaları görmezden gelerek, Ruhban Okulu’nda istediğimiz adımları atamayız” dedi.
Ekümenik Rum Patrikhanesi avukatı Kezban Hatemi Taraf`a Heybeliada Ruhban Okulunun bizzat Başbakan Erdoğan tarafından açılacağını açıkladı.
Ruhban Okulu’na ilişkin yeni formül arayışlarını değerlendiren Patrikhane avukatı Kezban Hatemi, “Yeni formüle gerek yok, Başbakan bizzat açacağını söyledi” dedi.
MEB`E BAĞLI YÜKSEKOKUL OLACAK
Fener Rum Patrikhanesi’nin avukatı Kezban Hatemi, 1971 yılından bu yana kapalı olan Heybeliada Ruhban Okulu’nun, uzun süredir açılmaya hazır olduğunu söyleyerek, “Başbakan’ın kafasındaki formül de, patrik hazretlerinin kafasındaki formül de, hukuka uygun formül de, eski statüsüyle, yani Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı yüksekokul statüsünde devamıdır” dedi.
OKULU BAŞBAKAN AÇACAK
Taraf’a konuşan Hatemi, “Formül bulmaya zaten gerek yok. Aynı eski statüsünde açılması için hazırlıklar uzun süredir yapılıyor. Zaten Başbakan açmaya hazır olduğunu geçtiğimiz Temmuz ayında bizzat söyledi. O yüzden bekliyoruz. Yapılması gereken şey, gecikmiş bir hakkın iadesi. Başbakan açacak onu” dedi.
ESKİ STATÜSÜNÜ İSTİYORLAR
“Üniversite bünyesinde teoloji okulu olmuyor. Zaten cemaat de, patrik de bunu böyle istemiyor. Cemaatin de, patriğin de istediği, ki patriktir bu konuda ruhban okulunun başı; söyledikleri, eski statü neyse, MEB’e bağlı yüksekokul. En uygunu, denenmişi, en bize, dokumuza uyanı da eski statüsüdür. Eski statüsünden hiç kimsenin mağduriyeti olmadığı gibi, şikâyeti de olmamıştır” diyen Hatemi, henüz kendilerine bir teklifin gelmediğini dile getirdi.
RUHBAN OKULU MEB`E BAĞLANACAK
Hatemi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama Başbakan, bu konuda çok ciddi, demokratikleşme açısından önemli adımlar atıyor, siyasî bir irade kullanıyor. Çok uzun süredir açılmaya hazır zaten. Başbakan’ın kafasındaki formül de, patrik hazretlerinin kafasındaki formül de, hukuka uygun formül de, eski statüsüyle, yani MEB’e bağlı yıl okulun açılacağını dile getirmişti.
YUNANİSTAN`A RUHBAN OKULU AYARI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması ile ilgili bir soruya karşılık, Yunanistan’ın Batı Trakya’da artık imamları dahi atama kararı aldığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı’nı bu konuda uyaracağını söyleyen Arınç, “Batı Trakya’daki uygulamaları görmezden gelerek, Ruhban Okulu’nda istediğimiz adımları atamayız” diye konuştu. (mansettv.com)
http://www.timeturk.com/tr/2013/01/29/ruhban-okulu-meb-e-baglanacak.html

Yorumlar kapatıldı.