İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kardeşime dokundurtmayacağım’

ÖDP İstanbul İl Örgütü, Samatya’da Ermeni kadınlara yönelik saldırıları protesto etti. Tren istasyonunun önünde bir araya gelen ÖDP’liler, “Kardeşimi dokundurtmayacağım”  pankartı açtı. “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme karşı omuz omuza” dövizleriyle Samatya Meydanı’na yürüyen ÖDP’liler, “Yayama dokunan eller kırılsın”, “Bir arada yaşamı savunalım” sloganları attı.

Meydanda yapılan açıklamayı ÖDP İl Örgütü Sekreteri Çiçek Çatalkaya okudu. Çatalkaya, “Bir arada yaşama zeminini ortadan kaldıran bu ırkçı, faşizan saldırıların söylendiği gibi ‘münferit’ olmadığını biliyoruz. Biliyoruz, çünkü bu topraklarda 100 yıl önce dökülen kan hala kurumadı. Biliyoruz, çünkü bu toprakların geleneği, hep korku ve sindirme ile göçe zorlamakla başlar ve nihayetinde gelenek hep ölümle ve kanla sürer” dedi.
‘HER IŞIK KOMŞUMUZ’
“Biliyoruz ki bu topraklardan Ogün’ler hep çıkar” diyen Çatalkaya, Hrant Dink’in öldürüldüğü dönemde vali olan Muammer Güler’in İçişleri Bakanlığı’na getirildiğine dikkat çekti. Çatalkaya, şöyle devam etti: “Meclis kürsülerinden kustuğunuz ırkçı kininiz, halkların bir aradalığı üzerinden oyunlar son bulana kadar karşınızda durmaya devam edeceğiz. Bir kez daha 1915’in yaşanmasına göz yummayacağız. Yanı başımızdaki evlerde yanan her ışığın ‘komşumuz’ olduğunu unutmayacağız.”
Çatalkaya, “Eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamak için Türkiye’yi yeniden kuracağız. Ermeni kardeşime dokunma! Yaşasın halkların kardeşliği!” diyerek sözlerini tamamladı.
Açıklamaya Samatyalı yurttaşlar da alkışlayarak destek verdi. (İSTANBUL)
http://evrensel.net/news.php?id=47375

Yorumlar kapatıldı.