İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baskın Oran’ın kızı: Ermeni diasporası Türk doğdunuz diye sizi mahkum ediyor

Sırma Oran, şimdi de kendisine “inkarcı” diyen ve ağır hakaretler savurarak hedef gösteren yazısı nedeniyle France-Armenie dergisinin yöneticisi Laurent Leylekyan aleyhinde hakaret davası açtı.Davanın Paris Adliyesi’nde görülen ve altı saat süren önceki günkü duruşmasında hararetli tartışmalar yaşandı. 28 Şubat’ta karar duruşması yapılacak davanın son celsesinden bazı ifadeler şöyle: Sırma Oran: “Fransa’da Türk olmak çok zor. Ermeni diasporası sadece Türk olarak doğduğunuz için sizi mahkum ediyor. ‘Türkse inkarcıdır, inkarcıysa insan değildir’ mantığı ile hepimize saldırıyorlar. Leylekyan daha önce babamı da hedef almıştı.”

***
Fransa’da Ermeni diasporasının hedefi olan Sırma Oran, bu kez kendisine “inkarcı” diyen France-Armenie dergisinin yöneticisi Laurent Leylekyan’ı mahkemeye verdi. İlk duruşma sert geçerken Oran, “Ermeni diasporası sadece Türk olarak doğduğunuz için sizi mahkum ediyor” dedi.
Hürriyet’ten Arzu Çakır Morın’ın haberine göre; Prof. Baskın Oran’ın kızı olan ve Fransız vatandaşlığı da bulunan Sırma Oran, 2008 yılında Fransa’da yapılan yerel seçimler öncesinde Lyon-Villeurbane Belediye Başkanı Jean Paul Bret’in, kendisini seçim listesine almak için “Ermeni soykırımını tanımayı” şart koşması üzerine ayrımcılık davası açmış ancak kaybetmişti. Oran, şimdi de kendisine “inkarcı” diyen ve ağır hakaretler savurarak hedef gösteren yazısı nedeniyle France-Armenie dergisinin yöneticisi Laurent Leylekyan aleyhinde hakaret davası açtı.
Davanın Paris Adliyesi’nde görülen ve altı saat süren önceki günkü duruşmasında hararetli tartışmalar yaşandı. 28 Şubat’ta karar duruşması yapılacak davanın son celsesinden bazı ifadeler şöyle:
Sırma Oran: “Fransa’da Türk olmak çok zor. Ermeni diasporası sadece Türk olarak doğduğunuz için sizi mahkum ediyor. ‘Türkse inkarcıdır, inkarcıysa insan değildir’ mantığı ile hepimize saldırıyorlar. Leylekyan daha önce babamı da hedef almıştı.”
Mahkeme Başkanı: “Sayın Leylekyan, siz neye dayanarak Sırma Oran hakkında bu kadar ağır cümleler kurdunuz? Türk devletinin inkarı Sırma Oran’ı da suçlama hakkını size verir mi?”
‘BENİ DE NAZİLERE BENZETTİLER’
Laurent Leylekyan: “Oran’ın inkarcı olduğuna kesinlikle inanıyorum. 2006’da Lyon’da düzenlenen inkarcı gösteriye katılması da bunun ispatı.”
Mahkeme Başkanı: “Oran oraya soykırımı tartışmak için değil, yeni dikilen anıtta ‘Jön Türk’ ifadesi kullanılmasını protesto etmek için gidiyor. Ve iki tarafın da aşırılarının gösteriyi getirdiği hali onaylamadığını belirtip oradan erken ayrıldığını söylüyor. Siz niye Oran’ın yer almadığı bu fotoğrafları bize sunuyorsunuz?”
Fransız tarihçi Maxime Gauin (Oran’ın tanığı): “Bunlar beni de Nazilere benzettiler. Ama ağızlarının payını aldılar.”
Laurent Leylekyan: “Ben bu insanlarla, soykırımı tanımayanlarla konuşmam.”
LEYLEKYAN’IN TANIKLARI
Fransız Loire milletvekili François Rochebloine, Ermeni tezlerini savunan ‘eski doktor, yeni tarihçi’ Yves Thernon ve Ermeni Kültür Derneği yöneticisi Hilda Çoboyan ise Leylekyan lehinde tanıklık yaptı.
DİYALOG İSTEMİYORLAR
Duruşmayı Hürriyet’e değerlendiren Sırma Oran, “Karşınızda sizinle konuşmak istemeyen, diyalog kurmak istemeyen insanlar var. Bizi hayvanlardan ayıran şey konuşmak, diyalog kurmak. Eğer yasalar herkesi korumazsa nereye varacağız. Söz biterse, sözün bittiği yerde nereye varacağız” dedi.
Odatv.com
http://www.odatv.com/n.php?n=ermeni-diasporasi-turk-dogdunuz-diye-sizi-mahkum-ediyor–2601131200

Yorumlar kapatıldı.