İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD İstanbul Şubesi “Samatya’da Irkçı Saldırılara İlişkin Raporumuzu Açıklıyoruz”

2 ay içinde Samatya’da 5 yaşlı Ermeni kadın birbirine çok benzer şekilde saldırıya uğramış, birisi öldürülmüş, ikisi gözünü kaybetmiştir. Saldırıların vahşice yapılması, mağdurların öldüresiye dövülmeleri, 5 mağdurun da yaşlı Ermeni kadınlar olması hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ırkçı bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymaktadır… İçişleri Bakanlığı’na sunacağımız bu raporu açıklamak ve kamuoyu ile paylaşmak üzere 25 Ocak 2012 Cuma günü saat 13.00’de Dernek binamızda bir basın toplantısı yapacağız. Toplantımıza ırkçılık karşıtı kişi, kuruluş ve çevreler de katılacaktır.

****
2 ay içinde Samatya’da 5 yaşlı Ermeni kadın birbirine çok benzer şekilde saldırıya uğramış, birisi öldürülmüş, ikisi gözünü kaybetmiştir. Saldırıların vahşice yapılması, mağdurların öldüresiye dövülmeleri, 5 mağdurun da yaşlı Ermeni kadınlar olması hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ırkçı bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymaktadır.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonumuz mağdur aileleriyle ve mahalle esnafıyla görüşmelerde bulunmuş, izlenimlerini bir rapor haline getirmiştir.
İçişleri Bakanlığı’na sunacağımız bu raporu açıklamak ve kamuoyu ile paylaşmak üzere 25 Ocak 2012 Cuma günü saat 13.00’de Dernek binamızda bir basın toplantısı yapacağız. Toplantımıza ırkçılık karşıtı kişi, kuruluş ve çevreler de katılacaktır.
Samatya’da yaşanan dehşet ve korku ortamına derhal son verilmesi için devletin en üst düzeyde harekete geçmesini ve ırkçı saldırılara karşı güçlü bir irade sergilemesini talep edecek, insan hakları savunucuları olarak ırkçı nefrete karşı devletin nasıl bir tavır alacağının takipçisi olacağımızı duyuracak ve toplumsal muhalefetin ırkçılıkla mücadeleyi gündemine alan tüm kesimlerini bu konuda güçbirliği içinde hareket etmeye çağıracağız.
Yaşlı kadınlar üzerinden Ermeni halkına korku salınmasına karşı bir araya gelmek gerektiğine inanan herkesi ve basını toplantımıza davet ediyoruz.
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ
İSTANBUL ŞUBESİ
Tarih: 25.01.2013 (Cuma)
Saat: 13.00
Yer: İHD Toplantı Salonu /Taksim- Beyoğlu
Ayse Günaysu [ayse.gunaysu@gmail.com]

Yorumlar kapatıldı.