İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeni Kadınlara Yönelik Saldırıların Takipçisiyiz”

Samatya’daki Ermeni kadınlara yönelik saldırılarla ilgili Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen İHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, saldırıların sistematik ve nefrete dayalı olmasından endişe duyduklarını belirtti…“Failler ortaya çıkmadan yaşananların organize olduğuna dair kesin bir şey söyleyemeyiz ancak tarihsel bir endişe yaşıyoruz. Bu olayların gerçekleşmemesi, barış ortamının sürmesi dileğimiz.”

İstanbul – BİA Haber Merkezi 23 Ocak 2013, Çarşamba
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Fatih ilçesine bağlı Samatya’da Aralık ayından itibaren süren Ermeni kadınlara yönelik saldırılarla ilgili Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. İHD üyeleri, saldırıların sistematik ve nefrete dayalı olmasından endişe duyduklarını ifade etti.
İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, Yönetim Kurulu üyesi Meral Çıldır ve Eski Genel Başkan Rıza Dalkılıç görüşme yaparken Nor Zartong, Emek Partisi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi,  Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur Der Girişimi, Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği ve Genç Yeşiller’in aralarında bulunduğu örgütlerin temsilcileri Emniyet Müdürlüğü önünde bekledi.
Görüşme sonrası açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, Samatya’da Ermeni kadınlara yönelik saldırıların organize ve sistematik olarak nefret ve ırkçılığa dayalı olmasından endişe duyduklarını ifade ettiklerini söyledi:
“Failler ortaya çıkmadan yaşananların organize olduğuna dair kesin bir şey söyleyemeyiz ancak tarihsel bir endişe yaşıyoruz. Bu olayların gerçekleşmemesi, barış ortamının sürmesi dileğimiz.”
Efe, Vali ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin failleri ortaya çıkarmak için gece gündüz araştırma yaptıklarını söylediklerini ifade etti:
“Yetkililer gerekli kriminal incelemeyi yaptıklarını söyledi. Bizler de hırsızlık olayının yaşanmadığı vurgulayarak saldırıların sistematik olmasından endişe duyduğumuzu ve çok yönlü bir inceleme yapılması gerektiğini söyledik.”
İHD yetkilileri, Samatya’daki Ermeni kadınlara yönelik saldırıların takipçisi olacaklarını belirtti.
Aralık ayından itibaren dört saldırı
84 yaşındaki Maritsa Küçük, 28 Aralık’ta evinde darp edilip yedi yerinden bıçaklanmış olarak bulundu.
87 yaşındaki başka bir Ermeni kadın da, aralık ayı başında evinde dövülerek darp edilmiş, iki hafta yoğun bakımda kalmış ve bir gözünü kaybetmişti.
Apostolik Ermenilerin Noel’i kutladığı gün olan 6 Ocak’ta ise yine yaşlı bir kadın, üç kişi tarafından kendisine para vereceklerini söyleyerek kaçırılmaya çalışıldı.
22 Aralık’ta 83 yaşındaki Sultan Aykar saldırıya uğradı, bir gözü kör oldu. (BK/HK)
http://ww.bianet.org/bianet/ayrimcilik/143812-ermeni-kadinlara-yonelik-saldirilarin-takipcisiyiz

Yorumlar kapatıldı.