İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarihi Kilise Kaymakamlığa Tahsis Edildi


NEVŞEHİR’in Derinkuyu İlçesi’nde, Ayestefanos Antlaşması uyarınca 1858 yılında yörede yaşayan Rum azınlık tarafından yaptırılan Aıos Theodoros Trion Ortodoks Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Derinkuyu Kaymakamlığı’na tahsis edildi.


Derinkuyu Kaymakamı Mithan Can Kutluca, Kapadokya Bölgesi’nin bilinen en büyük kilisesi olarak nitelendirilen Aios Theodoros Trion Ortodoks Kilisesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kullanımının ilçe kaymakamlığına devredildiğini ve burasının bakım ve temizliğinin yapılması için Derinkuyu Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne tahsis edildiğini söyledi.

KUBBEDEKİ İSA FRESKİ İLGİ ÇEKİYOR

Kubbesindeki Pantokrator (Kainatın Efendisi) İsa tasviri ile de dikkat toplayan Aios Theodoros Trion Kilisesi, yıllardan bu yana sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel izinle ziyaretçilere açılıyordu. Bakanlık tarafından ülke genelinde Ortodoks Hıristiyanlar’ın yılda birkaç kez ayin yapmaları için ülke genelinde izin verilen kiliselerinden Aios Theodoros Trion’un, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı tarafından belediyeye tahsis edilmesi için başvuru işlemi yapılmış ancak sonuç alınamamıştı.

Kaynak : http://www.haber3.com/tarihi-kilise-kaymakamliga-tahsis-edildi-haberi-1739925h.htm#ixzz2Ip3zJa8p

Yorumlar kapatıldı.