İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Samatya’da Bir Ermeni Kadına Daha Saldırı

Samatya’da 83 yaşındaki Sultan Aykar evine girerken uğradığı saldırı sonucu bir gözünün görme yetisini kaybetti. Bu Samatya’da Ermeni kadınlara yönelik dördüncü saldırı, mahalleli şaşkın ve tedirgin.


Samatya’da bir Ermeni kadına daha kimliği belirsiz kişi ya da kişiler saldırdı; 83 yaşındaki Sultan Aykar’ın bir gözü kör oldu.

Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Fatih ilçesine bağlı Samatya’da bir ay içinde hepsi Ermeni ve yaşlı olan bir kadın öldürüldü, bir kadının saldırı sonucu gözü kör oldu, bir kadın da kaçırılmak istendi.
SSK Hastanesi’nde ameliyata alınan Sultan Aykar’ın kızı Menzar Etik ve Gülseren Aykar ameliyat esnasında bianet’e konuştu.

Anlatımlarına göre, 83 yaşındaki Sultan Aykar, dün saat 5’e doğru giriş katındaki evinin apartmanın kapısından girdi (apartman kapısının kilidi bozuk); evinin kilidini açtığı anda saldırgan arkasından kendisine vurarak yüzü koyun yere düşmesine neden oldu.

Saldırgan, Aykar’ı tekmelediği sırada gürültüyü duyan komşular aşağıya indi; saldırgan da kaçmak zorunda kaldı.

Aykar’ın bir gözü, saldırı anında ya darbe aldığı ya da bir yere çarptığı için zarar gördü; gözünün merceği içeri göçtüğü için ameliyata alındı. Tek gözünün görme ihtimali yok.

Saldırganı gören komşular Emniyete verdikleri ifadede, saldırganın 35-40 yaşlarında, kır saçlı,  yüzünde maske olan siyahlar giyinmiş, zayıf bir kişi olduğunu söyledi. Emniyet yetkilileri üç olayla ilgili bağlantı kurmaya çalşıyor.

“Saldırılar Ermenilere yönelik”

Menzar Etik, son yaşanan olaylar nedeniyle çok tedirgin olduklarını ve hergün annesini kontrol ettiğini ve dikkatli olması konusunda uyardığını belirtti.

“Hiç kimseyle bir derdi yok, sessiz bir kadın. Saldırgan çantasını almakla da uğraşmamış, amaç hırsızlık değil gibi duruyor. Zaten evinde de bozuk televizyonundan başka bir şey yoktu.”
Gülseren Aykar, saldırının Ermenilere yönelik olduğunu düşünüyor.

“Yaşlıları öldürmekle ne kazanılacak? Kim eşitiz derse desin. Köken her zaman için en ufak bir tartışmada, olayda ortaya çıkıyor. Ermeniysen komşunla tartışmaya bile korkuyorsun.”
Aykar’ın torunu Karin Etik de, saldırının Ermenilere karşı olduğunu, bir an önce faillerin bulunmasını ve mahallede güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.
Mahallede herkes tedirgin ve şaşkın

Ermenilein yoğun olarak yaşadığı Surp Kevrok Kilisesi civarında oturanlar da tedirgin ve şaşkın. Kimse neler olduğuna anlam veremiyor.

Kahvede oturan Hıristiyan ve Müslüman erkekler “Biz yıllardır huzur içinde yaşıyoruz burada. Bu saldırılar hepimizi çok tedirgin etti” diyor.

“Çok şaşkınız” diyen erkekler, “Örgüt işi mi, akıl hastası mı?” diye yorum yapıyor.

Ermeni bir erkek, “Soru işaretlerini yok edemiyoruz. Birileri ortalığı mı karıştırmak istiyor, huzursuzluk mu çıksın istiyor” derken, bir diğer Ermeni erkek, “Akıl hastası da olabilir” diyor.

Mahalleli arasındaki genel kanı, saldırıların hırsızlık amaçlı olmadığı yönünde; çünkü daha önceki cinayette de bir şey çalınmadığını söylüyorlar.

Herkes kendince güvenlik önlemlerini arttırmış; kapılar kilitleniyor, yolda yürürken sağa sola daha çok bakılmaya başlanmış. Bir an önce faillerin bulunmasını istiyorlar.

Yolda yürüyen yaşlı bir Ermeni kadın, “Allaha emanetiz, kapımı kitlemekten başka ne yapabilirim ki?” diyor.

Samatya’da dördüncü saldırı

84 yaşındaki Maritsa Küçük, 28 Aralık’ta evinde darp edilip yedi yerinden bıçaklanmış olarak bulundu.

87 yaşındaki başka bir Ermeni kadın da, aralık ayı başında evinde dövülerek darp edilmiş, iki hafta yoğun bakımda kalmış ve bir gözünü kaybetmişti.

Apostolik Ermenilerin Noel’i kutladığı gün olan 6 Ocak’ta ise yine yaşlı bir kadın, üç kişi tarafından kendisine para vereceklerini söyleyerek kaçırılmaya çalışıldı.

Üç olayla ilgili henüz gözaltına alınan kimse yok. (NV)

http://www.bianet.org/bianet/ayrimcilik/143802-samatyada-bir-ermeni-kadina-daha-saldiri

Yorumlar kapatıldı.