İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin uluslararası tanınma süreci artık başlamış durumda

Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin (DKC) bağımsızlığının tanınmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Serj Sarkisyan, sürecin zaten başladığını, bunun ne kadar hızlı olursa o kadar iyi olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı aynı zamanda Ermenistan’ın DKC’nin bağımsızlığının gecikmeksizin tanınmasına taraf olmadığını, zira bunun Ermeni tarafının müzakereleri sürdürme arzusu olmadığı anlamına geleceğini ifade etti. Müzakerelerin olmaması durumunda savaşın yeniden başlama tehlikesinin büyük olacağını kaydeden Sarkisyan ″Bu bizim menfaatlerimizden kaynaklanmamakta. Savaşın herhangi bir şekilde başlaması durumunda bu Ermenistan’a olduğu gibi Azerbaycan ve Dağlık Karabağ’a da büyük zarar verir.″ hatırlatmasında bulundu, tek kabul edilebilir yolun barışçıl müzakereler yolu olduğunun atını çizdi.

***
Azerbayca’ın duruşu  tüm yenilmiş ülkelerin savaş hakkında konuşmasına benziyor. Beyanat bugün Erivan’da Avan’lı seçmenlerle bir araya gelen Ermenistan cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı adayı Serj Sarkisyan’dan geldi. Bugün cumhurbaşkanlığı seçimi resmi kampanya döneminin başladığını hatırlatalım.
Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin (DKC) bağımsızlığının tanınmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Serj Sarkisyan, sürecin zaten başladığını, bunun ne kadar hızlı olursa o kadar iyi olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı aynı zamanda Ermenistan’ın DKC’nin bağımsızlığının gecikmeksizin tanınmasına taraf olmadığını, zira bunun Ermeni tarafının müzakereleri sürdürme arzusu olmadığı anlamına geleceğini ifade etti.
Müzakerelerin olmaması durumunda savaşın yeniden başlama tehlikesinin büyük olacağını kaydeden Sarkisyan ″Bu bizim menfaatlerimizden kaynaklanmamakta. Savaşın herhangi bir şekilde başlaması durumunda bu Ermenistan’a olduğu gibi Azerbaycan ve Dağlık Karabağ’a da büyük zarar verir.″ hatırlatmasında bulundu, tek kabul edilebilir yolun barışçıl müzakereler yolu olduğunun atını çizdi.
Cumhurbaşkanının ifadesiyle son bir buçuk yıldır müzakereler bir nebze pasifleşti. Bunun sebebi 2011 yazında Azerbaycan’ın eş başkanların, hemen hemen 4 yıldır hazırladıkları önerileri reddetmesi. Bu vesileyle Sarkisyan, Azerbaycan yönetiminin husumet ve yabancı düşmanlığı aşıladığını müşahade ederek ″Ancak acaba müzakerelere ara vermek mi gerekir? Azerbaycan’da Erivan’ın ne kadar da ″Azerbaycan toprağı″olduğunu söyleseler de, Erivan bölyesine dönüşmez. ″ dedi. Cumhurbaşkanına göre düşmanlık önce düşmanlık hissi besleyene zarar vermekte. Sarkisyan aynı zamanda, müzakereler ne kadar uzun sürerse, Ermenistan’ın DKC’nin tanınma sürecini o kadar hız vereceğini de belirtti.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/136781.html

Yorumlar kapatıldı.