İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Raffi Hovhannisyan’dan Hürriyet Daily News’a: Türkiye Ermeni Soykırımını tanımalı ve tamamıyla tazmin etmeli

Vercihan Ziflioğlu
Türkiye kendi menfaatlerinden hareketle Ermeni Soykırımını tanımalı, Soykırım ve sonuçlarını tamamıyla tazmin etmeye çalışmalı, Ermeni kültür mirasını korumalı, Ermenilerin güvenli geri dönüşünü sağlamalı. (Başka ülkeler işimize karışmasın, inkar yasası çıkmasın, tazminat falan gerekmez, acınıza katılıyoruz deyin yeter diyen bizim aslanlara ve destekçilerine ters düşmüş. HYETERT)

Beyanat Ermenistan cumhurbaşkanı adayı Raffi Hovhannisyan’ın «Hürriyet Daily News»a verdiği röportajla geldi; Hovhannisyan seçilmesi durumunda Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması yolunda her tür çabayı göstereceğinin de altını çizdi.
Batı Ermenistan’ı ziyaret ettiğini kaydeden Hovhannisyan ″Annemin ailesi Karin’den (şimdi Ezurum – Hürriyet Daily News. Ninem Khnkeni Soykırımdan Türk ailenin yardımıyla kurtuldu, dedem Gaspar ise Kürt ailenin yardımıyla″ dedi.
Hovhannisyan sözlerinde 2015’te Ermeni Soykırımının 100. Yılı anma törenlerinde, Ermenilerin sayelerinde Soykırımdan kurtuldukları aileler için de saygı duruşunda bulunulması gerektiğini de belirtti.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/136588.html

Yorumlar kapatıldı.