İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kilise cemaatinin içine sızmışlar’

Kiliseye saldırı hazırlığında olduğu ileri sürülen 6 kişi Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.İzmit’te bulunan Protestan Kilisesi çalışanlarına saldırı hazırlığında oldukları şüphesiyle polis ekiplerince gözaltına alınan 12 kişiden 6’sı Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi. 6 kişi ise serbest bırakılırken, yurt dışında olan bir kişinin de ifadesinin daha sonra alınacağı öğrenildi.

***
 İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde faliyet gösteren İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilciliği’nde 17-21 Ocak tarihleri arasında yapılacak İzmit Protestan Kilisesi Kültürler Arası Kaynaşma Günleri etkinliğine katılacaklara ve kilisede görev yapan çalışanlara yönelik saldırı yapılacağı yönünde ihbar alan polis ekipleri 12 kişiyi gözaltına aldı.
VALİ :”KİLİSE CEMAATİNİN İÇİNE SIZMIŞLAR”
Polisin takibi sonucu eylem hazırlığında olan bir gurubun yakalandığını söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca yaptığı açıklamada şunları söylede:
“İzmit Protestan Kilisesi cemaatine ve oradaki yöneticilere yönelik olarak daha önce gündeme gelen bir tehdit olmuştu. Bu operasyon alsında o tehdidin devamında olan bir operasyondu. Tabi son günlerde porotestan kilisesinin 17-21 Ocak tarihleri arasında yapacak olduğu ve yurtdışından da bir kısım davetlilerin geleceği etkinlikler kapsamında bu gurup bir eylem için belli bir çalışma yapmış. Orada da son noktaya doğru gittiklerini tahmin ediyoruz. Bu çerçevede kilise cematinin içersinede sızmak suretiyle içeriden bazı bilgileri istihbari çalışmaları yaparak eylem hazırlıklarında son noktaya geldiklerini düşündüğümüz anda polisimiz operasyon yapmak suretiyle toplamda 12 kişi gözaltına alındı. 1 kişi yurtdışında olduğu için ifadesi alınacak. İfadeleri alınan 6 kişi serbest bırakıldı. Fakat diger 6 kişi de Adliyeye çıkartılacaklar”
SAMURAY KILICI ELE GEÇİRİLDİ
Yakalanan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda tüfek ve kesici aletlerin ele geçirildiğini söyleyen Topaca, “Bu çalışma sırasında böyle bir faliyette kullanılmak üzere hazırladıkları 1 pompalı tüfek, 1 samuray kılıcı, bir kaç kesici alet ve çeşitli dökümanlarda olmak üzere yapılan aramalarda bu faliyette kullanılmak üzere hazırlamış oldukları bu tür kesici veya yaralıyıcı yada öldürücü aletler ele geçirildi. İşlem devam ediyor. Vatandaşlarımızın huzurunu, emniyetini ve sağlıklı bir şekilde yaşamasını mani olacak bir boyuta gelmeden engellenmiştir. Vatandaşlarımızın da bu konuda rahat olmalarını istiram ediyorum. Çünki bu tür kötü niyetli kişiler her zaman olabilir. Birilerinin kullandığı kişilerde olabilir.” diye konuştu.
1 YILDIR İBADET PROGRAMLARINA KATILDILAR
Saldırı yapacak gurup üyelerinin bir kısmının yaklaşık 1 yıl boyunca ibadet ve çeşitil programlara katıldığını söyleyen İzmit Protestan Kilisesi temsilcisi Emre Karaali ise şunlyarı söyledi:
“Polisimiz sayesinde ciddi bir olay önlendi. Kendi ülkemizde hala inançları uğruna bu tür saldırılara mağruz kalma düşüncesi bile bizim için son derece üzücü bir durum. Neyse ki emniyet güçlerimiz yoğun çalışma sonucu bu durumu önlediler. Bunun için sevinçliyiz. Aralarında bir yıla yakın süredir ibadetlere, programlara katılan insanlar vardı. Son birkaç ay içersinde bu sayı arttı. Dolayısıyla burası halka açık biryerdir. Biz İzmit şehrinde protestan inancına sahip insanların ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için hizmet veriyoruz. Aynı zamanda inancımız hakkında bilgi almak isteyen ve görmek isteyen herkese de kapımız açık. Bu anlamda içeri girip çıkan birçok insan var. Yakalananların evlerinde yapılan aramalarda şahsımla ilgili görüştüğüm kişilerle ilgili, evimle ilgili detaylar verilmiş. Emniyet güçlerinin yaptığı çalışma sonucu bunlar engellenmiştir.” (dha)
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1117541&CategoryID=77

Yorumlar kapatıldı.