İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da seçim hazırlıkları tamamlandı

Ermenistan’da 18 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklar tamamlandı… Gelecek ay yapılacak seçimde şimdiki Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Ovanisyan, eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan, sözde Yukarı Karabağ yönetimi eski Dışişleri Bakanı Arman Melikyan, Milli İrade Birliği Başkanı Paruir Ayrakyan, Siyaset bilimci Andrias Gukasyan, Milli Mutabakat Partisi Genel Başkanı Aram Arutunyan ve Halk bilimci Vardan Serdakyan yarışacak.

***
Ermenistan’da 18 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacak kayıtlı seçmen sayısı belirlendi. 8 adayın yarışacağı seçimde, kayıtlı seçmen sayısı 2 milyon 507 bin 960 kişi olarak açıklandı.
Gelecek ay yapılacak seçimde şimdiki Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Ovanisyan, eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan, sözde Yukarı Karabağ yönetimi eski Dışişleri Bakanı Arman Melikyan, Milli İrade Birliği Başkanı Paruir Ayrakyan, Siyaset bilimci Andrias Gukasyan, Milli Mutabakat Partisi Genel Başkanı Aram Arutunyan ve Halk bilimci Vardan Serdakyan yarışacak.
Bu arada seçimdeki propaganda çalışmaları 21 Ocak’ta başlayacak ve 16 Şubat’ta sona erecek. Ermenistan’da bundan önceki cumhurbaşkanlığı seçimi ise Nisan 2008’de yapılmıştı.

Yorumlar kapatıldı.