İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Adalet İçin Yürüyoruz”

Hrant’ın kadın, erkek, Ermeni, Kürt, Türk, yaşlı, genç arkadaşları Bianet’e konuştu. “Altı yıldır buradayız ve adalet istiyoruz” dediler. Binlerce kişi, bu 19 Ocak’ta da Hrant Dink’in tam da öldürüldüğü yerde altıncı kez anmak, altıncı kez hatırlamak, altıncı kez adalet istemek için bir araya geldi, “Buradayız Ahparig” dedi.
 

Elif AKGÜL elif@bianet.org
İstanbul – BİA Haber Merkezi 19 Ocak 2013, Cumartesi
Binlerce kişi, bu 19 Ocak’ta da Hrant Dink’in tam da öldürüldüğü yerde altıncı kez anmak, altıncı kez hatırlamak, altıncı kez adalet istemek için bir araya geldi, “Buradayız Ahparig” dedi.
bianet’e konuşan Hrant’ın kadın, erkek, Ermeni, Kürt, Türk, yaşlı, genç arkadaşları “Altı yıldır buradayız ve adalet istiyoruz” dedi.
Oğuzhan Bilgili: Gerçek adalet için buradayız
“Altı yıl boyunca buradaydık. Altı yıl boyunca ne kadar yol kat ettik derseniz burada on binlerce kişi toplanıyor ama hukuk adına hiçbir şey gerçekleşmiyor. Resmen dalga geçiliyor. Katillerin alenen belli olmasına rağmen yargılama süreci istediğimiz gibi geçmiyor. Kendi adaletleri çerçevesinde karar verdiklerini görüyoruz zaten. Ama biz yılmayacağız. Burada binler, on binler toplanacak. Yıllar geçse de Hrant Dink unutulmayacak. Gerçek adalet için burada toplanmaya devam ediyoruz.”
Gözde Mutlucan: Dava adil sonuçlanmadı
“Dava adil bir şekilde sonuçlanmadı. Hrant’ı anmak için, adaletsizliğe bir şekilde tepkimi belli etmek için buradayım.”
Çağrı Gümüşkaptan: Altı yılda hiçbir şey değişmedi
“Altı yıllık süreç uzun bir zaman dilimi gerçekten ama bu sürede çok da değişen bir şey olmadığını düşünüyorum. Ermeni, Kürt, Türk ve tüm halkların kardeşliği için, Hrant’la dayanışma göstermek için burada bulunuyorum.”
Sırpug Bal: Hepimiz için buradayım
“Ben de Ermeniyim. Anadolu’danım. 45 yıl önce Sivas’tan göçtüm buraya. Hrant’ı tanıyordum, çok iyi bir adamdı. Katliam yok diyorlardı ama vardı. O kadar adama ne oldu Anadolu’da?  Aydınlık için, geriden kalanlar için, çoluğumuzun çocuğumuzun, hepimizin iyi olmasını istiyorum. O yüzden geliyorum.”
Serhat Murat Saymadi: Devlet her şeyi gizliyor
“Altı yıldır buradayız ama hiçbir şekilde değişen bir şey yok. Devletin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Devlet istediği zaman istediği örgütle bir şeyleri ilişkilendirip birilerini alabiliyor. Dün de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) alındı. Ama buna rağmen devlet her şeyi gizleyebiliyor, her şeyi saklayabiliyor.”
Mithat Sancar: Bu yürüyüş demokratik birlikteliğin mesajıdır
“Hrant’ın katledilmesi bir dönüm noktasıydı. Bunu o gün anlamıştı zaten birçok insan. Arkadaşları bu cinayetin siyasal anlamını, toplumsal anlamını daha iyi yaymak için altı yıldır uğraşıyorlar. Büyüyor. Bu ciddi bir mesajdır. Türkiye’de eşitlik içinde demokratik bir birliktelik yaratmanın bir mesajıdır bu yürüyüş. Onun için buradayız zaten.”
Michelle Demishevich: Hrant’a sıkılan kurşun tüm ötekilere sıkılmıştı
“Hrant için, adalet için altı yıldır yürüyoruz ve adaletin işlemediğini görüyoruz. Bu kurşun aslında Hrant’a sıkılmadı. Bu ‘ötekilere’, öteki olan herkese, bu sisteme karşı gelen bütün ötekilere sıkılmıştı. Ve ötekiler olarak her yıl 19 Ocak’ta buluşup yürüyoruz. Hrant’ın katil zanlılarının ve arkasındaki çetelerin bir an önce adalet karşısına çıkartılıp ceza almalarını istiyoruz.  Yoksa bu ülkede ne demokrasiden ne adaletten bahsedemeyiz.”
Yasemin Kurşun: Adaletsizliğe  “Yuh” demek için buradayız
“Hrant Dink altı yılda halledilmeyecek bir mesele değildi. Kimin yaptığı azmettirdiği de belli değildi. Bunun niye yavaş yapıldığını hepimiz biliyoruz. Altı yılda hala çözemedikleri için, ‘yuh’ demek için buraya geliyoruz. İstediler mi bir günde buluyorlar failleri.”
Serkan Kaptan: Her sene daha da artıyoruz
“Her sene daha da artarak insanların geldiğini düşünüyorum. Önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım onlarca sene insanlar buraya gelir ki katil devletten hesap sorulana kadar.” (EA/ÇT))
http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/143699-adalet-icin-yuruyoruz

Yorumlar kapatıldı.