İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise çalışanlarını öldüreceklerdi

Kocaeli’deki İzmit Protestan Kilisesi’nde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.Vali Ercan Topaca, Kocaeli’de faaliyet  gösteren İzmit Protestan Kilisesi’ni 17-21 Ocak tarihleri arasında 4 günlük bir faaliyetlerinin olduğunu belirterek, bu faaliyetlerle çakışan bir dönemde kilise faaliyetlerine ve buradaki şahıslara yönelik bir saldırı yapılacağı yönünde duyum aldıklarını söyledi.

AA
11 kişi gözaltında
Daha önceleri de burada çalışan, kilisede görev yapan kişilerin, tehdit edildikleri yönünde başvuruları üzerine yürütülen bir takibin söz konusu olduğunu dile getiren Topaca, o takipte elde edilen bulgulardan bir saldırının olabileceği yönünde kuvvetli bulguların elde edildiğini kaydetti.
Topaca, bunun üzerine bir operasyon başlatıldığını ifade ederek, toplamda  11 kişinin gözaltına alındığını, bir kişinin başka bir şehirde ifadesinin alınacağını,  bir şüphelinin de yurt dışında olduğunun belirlendiğini bildirdi.
Topaca, gözaltına alınan şüphelilerin, bir hazırlık yaptığını, inceleme ve keşif faaliyetleri yürüttüklerini ve kilise içerisinde istihbarat toplama gibi faaliyetleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, buna ilişkin bulguların ele geçirildiğini söyledi.
http://gundem.milliyet.com.tr/kilise-calisanlarini-oldureceklerdi/gundem/gundemdetay/18.01.2013/1656820/default.htm?ref=OtherNews

Yorumlar kapatıldı.