İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakine Cansız suikastı Dink cinayeti gibi.

Barış sürecine, İmralı görüşmelerine ve Paris Cinayetlerine dair görüşlerini paylaşan Kürt kökenli şair ve yazar Bejan Matur, ilginç açıklamalarda bulundu… Bejan Matur; “Sakine Cansız o dönem cezaevinde olan tüm Kürt kızları için bir kutup yıldızı gibiydi. Bir çok Kürt kızı onu örnek alıyor, izinden gidiyordu. O da hepimize mektuplarıyla dik durmamız gerektiği konusunda telkinlerde bulunuyor, bize bir anne gibi davranıyordu. Neden öldürüldüklerini bilmiyorum ama kendisi silahsız gezen çok kolay bir hedefti. Barış sürecinin başlangıcında gerçekleşen bu cinayetleri Hrant Dink cinayetine benzetiyorum. Çünkü durum itibariyle çok örtüşüyorlar” şeklinde konuştu.

GAZETECİLER.COM – Aykırı Sorular’da Enver Aysever’in konuğu Kürt sorunu üzerine  çalışan gazeteci, yazar ve şair Bejan Matur oldu. Barış sürecine, İmralı görüşmelerine ve Paris Cinayetlerine dair görüşlerini paylaşan Kürt kökenli şair ve yazar Bejan Matur, ilginç açıklamalarda bulundu.
SAKİNE CANSIZ SUİKASTİNİ DİNK CİNAYETİNE BENZETİYORUM
Cezaevinde yattığı dönemde, Paris’te öldürülen, PKK’nın kurucularından Sakine Cansız’ın da kendisi gibi cezaevinde olduğunu ve mektuplaştıklarını  söyleyen Bejan Matur; “Sakine Cansız o dönem cezaevinde olan tüm Kürt kızları için bir kutup yıldızı gibiydi. Bir çok Kürt kızı onu örnek alıyor, izinden gidiyordu. O da hepimize mektuplarıyla dik durmamız gerektiği konusunda telkinlerde bulunuyor, bize bir anne gibi davranıyordu. Neden öldürüldüklerini bilmiyorum ama, kendisi silahsız gezen çok kolay bir hedefti. Barış sürecinin başlangıcında gerçekleşen bu cinayetleri Hrant Dink cinayetine benzetiyorum. Çünkü durum itibariyle çok örtüşüyorlar” şeklinde konuştu.
DEMİRTAŞ SÖZLERİNİ GÖZDEN GEÇİRECEK
Şair Bejan Matur, İmralı görüşmeleri ve Barış sürecine dair de yorumlarda bulundu. Matur; “Barışın gelmesi halinde bir statüko ortadan kalkacak ve bugün ortalıkta olan bir çok politikacının görüşü boşluğa düşecek. O yüzden şu anda siyasiler de bu değişime ayak uyduruyor. Demirtaş’ın yaptığı sert açıklamalar da bunun bir ürünü ve onları yeniden gözden geçireceğini umuyorum. Sanıyorum onun tepkisi Öcalan ile görüşmeye gidecek kişileri kendisinin seçmemesine” dedi.
http://www.gazeteciler.com/tv-haber/sakine-cansiz-suikasti-dink-cinayeti-gibi-61345h.html

Yorumlar kapatıldı.