İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise görevlisine suikast hazırlığı iddiasıyla 13 kişiye gözaltı

Kocaeli’nde İzmit Protestan Kilisesi’nin Türk asıllı görevlisi hakkında bilgi topladığı iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, kilise görevlisi hakkında bilgi toplayarak suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü.


Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, istihbari çalışma sonucu, İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde faaliyet gösteren İzmit Protestan Kilisesi’nin Türk asıllı görevlisi E.K. hakkında bilgi toplayan bir grubu takibe aldı. Grup elemanlarının, kilise görevlisinin geliş-gidiş saatlerini, nerede oturduğunu ve hakkındaki diğer bilgileri topladığı belirlendi. Gruptaki bir kişinin de Hristiyan gibi kiliseye gidip ayinlere katıldığı tespit edildi.

Ekipler, çalışmalarını tamamladıktan sonra şüphelileri yakalamak üzere harekete geçti. Kocaeli ve 3 değişik ilde 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Şüphelilerin, kilise görevlisi hakkında bilgi toplayarak suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü. 

5 YIL ÖNCE DE 23 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın 2007 yılında, Kocaeli, İstanbul, Trabzon, Yalova ve Adapazarı’nda ortak düzenlediği ‘Arka Sokaklar’ operasyonunda 28 kişi gözaltına alınmıştı. Çete üyelerinin İzmit Protestan Kilisesi Papazı Wolfgang Hade’e suikast hazırlığı içerisinde olduğu öne sürülmüştü. Organize suç örgütü kurmak, adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs, adam kaldırma, tehdit, darp iddialarıyla gözaltına alınan 28 şüpheliden 23’ü tutuklanmıştı. 

http://www.bugun.com.tr/son-dakika/kilise-gorevlisine-suikast-hazirligi-iddiasiyla-13-kisiye-gozalti-haberi-145754

Yorumlar kapatıldı.