İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gayrimüslimlere ‘Allah’ deme yasağı

Malezya’nın Selangor Eyaleti Sultanı Şerafettin İdris Şah, gayrimüslimlerin ‘Allah’ demesini yasaklayan bir kararname yayımladı. Selangor İslami İlişkiler Konseyi, kararnamede, ‘Allah’ kelimesinin Müslümanlara özgü kutsal bir kelime olduğunu ve kelimenin gayrimüslimler tarafından kullanılmasının yasaklandığını belirtti. Kararnameye karşı gelenlere sert uygulamalarda bulunacakları kaydedilirken detaylı bilgi verilmedi. (Allah mütahakkınızı versin. HYETERT)

Sultan, müftü ve konsey, Penan eyalet başkanının merkezi yönetime ‘Allah’ kelimesinin İncil’in Malayca’ya çevirisinde kullanılmasına izin verilmesini söylemesinin ardından bir araya geldi. 28 milyon nüfusa sahip Malezya’da yüzde 61.3 Müslüman, yüzde 19.8 Budist ve yüzde 9.2 Hıristiyan bulunuyor.(Radikal)  

Ali Murat 11.01.2013 00:49:03
BENCE YANLIS BIR KARAR. CUNKI EFENDIMIZIN BIR HADISINDE BUYRULURKI: SOZ SIHIRDIR. DOLAYISIYLA ALLAH KELIMESININ DE COK OLUMLU VE SIHIRLI ETKILERI VARDIR. BU KELIMENIN YASAKLANMASI BU ETKILERIN OLUSMASININ ENGELLENMESI ANLAMINA GELIRKI YANLIS BIR KARARDIR. ALLAH EN DOGRUSUNU BILIR..
http://www.timeturk.com/tr/2013/01/10/gayrimuslimlere-allah-deme-yasagi.html

Yorumlar kapatıldı.