İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkis Hatspanyan, Ermenistan yurttaşlığı aldı

1996 yılında Levon Ter-Petrosyan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde geçici ikamet hakkına sahip olan Hatspanyan’ın bu hakkı, Robert Koçaryan döneminde elinden alınmış ve 5 gün içinde yurdu terk etmesi kararı alınmıştı. Mart 2008 olayaları sonrasında tutuklanan ve bir süre cezaevinde kalan Hatspanyan’ı, cezaevi çıkışında sınır dışı etme teşebbüsü, Fransa Büyükelçisinin müdahalesi sonrasında engellenmiş ancak yurttaşlık sözü hayata geçirilmemişti. Hatspanyan’ın 2 erişkin olmayan çocuğa sahip olması bu güne dek Ermenistan’da kalabilmesine hukuki gerekçe oluşturdu.

***
Fransa’lı Ermeni muharip Sarkis Hatspanyan Ermenistan yurttaşlığı aldı. Emniyet Teşkilatı Pasaport ve Vize Dairesi Bşk. Hovhannes Koçaryan NEWS.am muhabirine açıklamada bulundu.

Hatspanyan uzun yıllardır Ermenistan yurttaşlığı edinmek için mücadele vermekteydi. Hatspanyan’ın yurttaşlık için mücadelesi tüm adli mercilerce reddedilmiş, Hatspanyan konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıma hazırlıkları içindeydi.
Koçaryan, Hatspanyan’ın yurttaşlığını cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın kararnamesiyle edindiğini ifade etti.
1996 yılında Levon Ter-Petrosyan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde geçici ikamet hakkına sahip olan Hatspanyan’ın bu hakkı, Robert Koçaryan döneminde elinden alınmış ve 5 gün içinde yurdu terk etmesi kararı alınmıştı. Mart 2008 olayaları sonrasında tutuklanan ve bir süre cezaevinde kalan Hatspanyan’ı, cezaevi çıkışında sınır dışı etme teşebbüsü, Fransa Büyükelçisinin müdahalesi sonrasında engellenmiş ancak yurttaşlık sözü hayata geçirilmemişti. Hatspanyan’ın 2 erişkin olmayan çocuğa sahip olması bu güne dek Ermenistan’da kalabilesine hukuki gerekçe oluşturdu.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/135595.html

Yorumlar kapatıldı.