İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Öğrencilerin Beyinleri Ermeni Yalanları ile Yıkanıyor

TurkishNY.com – Ermenistan’daki bir okulla değişim programı anlaşması yapan Amerika’daki bir okul içerisinde sözde Ermeni soykırımının vurgulandığı kitapları ders kitabı olarak öğrencilere okutuyor. 
SalemNews’un haberine göre Massachusetts, Hamilton’da bulunan Pingree School isimli okul, Ermenistan’daki bir okulla yaptığı değişim programı kapsamında içerisinde Türkiye’ye dair yalan yanlış bilgilerin bulunduğu bazı Ermeni kitaplarını öğrencileri ile paylaşıyor.

Kitaplar, Pingree School’da iletişim ve pazarlama direktörü olarak çalışan Judith Klein’ın eşi John Soursourian’a ait.
Sekiz yaşında Elazığ, Harput’tan Amerika’ya gelen bir babanın çocuğu olan Soursourian okula Amerikalı Ermeni yazarlar Peter Balakian ve Carol Edgarian’ın İngilizce dilinde yazılmış kitaplarını ödünç verdi.
Pingree School, Hamilton, Massachusetts
Soursorian’ın okula verdiği kitaplar arasında ayrıca 1913 ila 1916 yılları arasında ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği görevini yapmış Henry Morgenthau’nun, Türkler tarafından yapıldığı iddia edilen sözde Ermeni soykırımının anlatıldığı bir anı kitabı da yer alıyor.
Benzer iddialar Facing History and Ourselves isimli kar amacı gütmeyen kuruluş tarafından yayınlanan bir ders kitabında da yer alıyor.
Ayrıca Ermenistan’ı tanıtıcı özellikte bazı başka kitaplarında gönderildiği okulda Ermenistan’a ait bir de fotoğraf sergisi oluşturuldu.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/111145-ogrencilerin-beyinleri-ermeni-yalanlari-ile-yikaniyor

Yorumlar kapatıldı.