İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos, Tiflis’te Gürcü Patrik 2. İlia Adına Düzenlenen Kutlamalara Katıldı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gürcü Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia’nın 80. yaş günü ve Gürcü ruhani liderin taç takmasının 35. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Gürcistan’ı ziyaret etti. Gürcü Patrik 2. İlia’yı kutlayan Fener Rum Patriği Bartholomeos, İlia’nın zorlu bir geçiş döneminde yeni bir çağın kurucusu olduğunu ifade etti. Bartholomeos, Gürcistan halkını da kutsayarak önlerindeki krizleri ve engelleri kolaylıkla aşmaları dileklerinde bulundu.

***
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gürcü Ortodoks Kilisesi Patriği 2.İlia’nın 80.yaş günü ve Gürcü ruhani liderin taç takmasının 35.yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Gürcistan’ı ziyaret etti.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gürcü Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia’nın 80. yaş günü ve Gürcü ruhani liderin taç takmasının 35. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Gürcistan’ı ziyaret etti.
Gürcü Patrik 2. İlia’yı kutlayan Fener Rum Patriği Bartholomeos, İlia’nın zorlu bir geçiş döneminde yeni bir çağın kurucusu olduğunu ifade etti. Bartholomeos, Gürcistan halkını da kutsayarak önlerindeki krizleri ve engelleri kolaylıkla aşmaları dileklerinde bulundu.
Gürcistan Ortodoks Kilisesi’nin ruhani lideri 2. İlia da, Rum Patriğin bu ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkent Tiflis’te düzenlenen etkinliklere Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej ve Bulgar Ortodoks Kilisesi geçici metropoliti Cyril de katıldı.
Yabancı din adamlarını dün kabul eden Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 2. İlia’nın yaş gününün tüm Gürcistan için bir bayram olduğunu ifade etti.
Saakaşvili ayrıca, Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Usupaşvili’nin de bulunduğu kabulde, Usupaşvili’ye, etkinliklerin hazırlanmasında sağladığı katkılarından dolayı teşekkür etti.
Bugün de Tiflis’teki temaslarına devam eden Bartholomeos, Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili’yle bir araya geldi. Başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmeye 2. İlia ve diğer yabancı din adamlarının yanı sıra Gürcistan Parlamento Başkanı David Usupaşvili’de katıldı.
Başbakanlığın basın ofisinden yapılan açıklamaya göre İvanişvili, Gürcistan halkı adına Rum Patriğe ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini sundu. – TİFLİS
http://www.sondakika.com/haber/haber-bartholomeos-tiflis-te-gurcu-patrik-2-ilia-adina-4241800/

Yorumlar kapatıldı.